Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. desember 2003 kl 17.30 Styrk live

Finnes det engler?

Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Er engler Guds sendebud eller menneskenes hjelpere? Finnes de eller er det bare eventyr og reinspikka fantasi? I kveldens Styrk live møter du mennesker som har vidt forskjellige erfaringer og forklaringer på dette emnet.

- Om det var Gud selv eller en engel vet jeg ikke, men jeg hørte en mannsstemme som ba meg dra tilbake tidligere enn planlagt, forteller Lisbeth Thøgersen som opplevde at den bussen hun og sønnen skulle ha tatt, ble sprengt i filler av en selvmordsbomber i Israel.

Vi møter professor i nevropsykologi, Per Andersen, som ikke er i tvil om at mennesker snakker sant når de forteller om sine møter med engler, men han har helt andre og mer jordnære teorier om hva som forårsaker slike opplevelser.

Mystisk og psykotisk
Gjester i kveld er også Winfred Walter som hjelper folk til å komme i kontakt med sine egne engler, reggisør Runar Hodne som ofte har fått hjelp fra engler når han har stått fast i sitt kreative arbeid, og psykolog Lise Z. Brodal som mener det er vanskelig å skille mellom mystiske og psykotiske opplevelser.

Chatgjest denne gangen er religionsforsker Kjell Oskar Sellman.

Om serien
Styrk Fjærtoft Trondsen fortsetter med 16 nye "Styrk live" hver søndag utover høsten. I det direktesendte talkshowet har gjestene til felles at de har selvopplevde fortellinger, altså erfaringer fra eget liv de lar oss få del i.

Styrk snakker med ulike mennesker om de store spørsmålene i livet, og lover også denne sesongen et medspillende publikum, sterke tema og mye interaktivitet. Hvert program tar for seg et tema, og gjestenes ulike historier kan gi oss nye innfallsvinkler til egen undring.

Chatting
Som tidligere sendes "Styrk live Nachspiel" på NRK 2 med chatting og interaktiv deltakelse fra seerne. Yasmin Syed er chatvert, og hver søndag stiller hun med ny chatgjest som svarer på sms fra seerne. Gjesten kan for eksempel ha spesiell kompetanse eller erfaring som bidrar i samtalen Styrk har hatt i sin sending.

Styrk
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen (34) har lang fartstid i NRK. På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet jobbet han i Ungdomsredaksjonen i NRK Fjernsynet, hvor han ledet programmer som "VVP" og "Diskuteket". Siden har han blant annet jobbet i NRK Telemark som programleder i radio og fjernsyn. Nå har han hele høsten foran seg med "Styrk Live".

Egenprodusert, direktesendt talkshow fra NRK Fakta
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Prosjektleder Marion Klaseie tlf. 916 65 820
Pressekontakt Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97