Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. februar 2011 kl 21.40 Brødre

Lysere tider


Mano har sonet ferdig dommen for vold mot butikkeieren. Han har samtidig fått avslag på søknaden om opphold i Norge. Lillebror bor på asylmottak, der advokaten hans kommer på besøk med fantastiske nyheter: Han har fått innvilget oppholdstillatelse.

Når Mano går ut av fengselsporten, er alt han eier i en liten bag. Litt forvirret står han og venter på at politiet skal komme og hente ham, da en annen innsatt, Bjørnar, kommer ut. De har så vidt møttes innenfor murene, og Bjørnar takker for hjelp mot en gjengleder som har plaget ham. Da taxien hans kommer tilbyr han Mano skyss.

Senere oppsøker Mano Lillebrors asylmottak. Lillebror er overlykkelig over å se Mano igjen, og sier han ikke orker tanken på å bli alene i Norge. Han vil reise sammen med Mano tilbake til Irak.

Men løsningen blir den motsatte. Lillebror får seg hybel i Oslo, og Mano skjuler seg der. Mens Lillebror får innkalling til norskkurs og begynner å tilpasse seg livet i Norge, er Mano frustrert over livet som papirløs. Han kontakter Bjørnar for å komme seg ut, og Bjørnar tilbyr ham jobb som dørvakt på det nye utestedet han skal starte opp.

Endelig ser det ut til å lysne for de to kameratene. Begge har sine prosjekter, og drømmen om en bedre fremtid for begge, føles som om den kan bli virkelig.

Produsert av NRK Drama 2010 (4 episoder)
Regi: Janic Heen
Med Kamal Mustaffai (Mano), Rebaz Rashid Jamal (Lillebror (Sharan), Joachim Rafaelsen (Bjørnar)
Pressekontakt: Karoline Berg, 90108954
TV-seere bes kontakte : Publikumsservice, 815 65 900