Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. august 2005 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Usannsynlig radarpar

Warren Clarke som sjefsetterforsker Andrew Dalziel og Colin Buchanan som førstebetjent Peter Pascoe. (Foto:  Stephen F. Morley/BBC Worldwide)
Warren Clarke som sjefsetterforsker Andrew Dalziel og Colin Buchanan som førstebetjent Peter Pascoe. (Foto: Stephen F. Morley/BBC Worldwide)
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Rugby
Kveldens sak foregår i rugby-miljøet: Sam Connen (Ralph Brown) er en kjent rugbyspiller. Etter en kamp føler han seg dårlig og reiser hjem for å hvile. Kona blir sittende i stuen for å se på tv. Når Sam etter en stund kommer ned, oppdager han henne myrdet i sofaen. Har han gjort det selv, eller har noen andre sneket seg og tatt henne av dage?

Dalziel er vise-formann i rugby-klubben, og sammen med Pascoe blir han satt på saken. De oppdager at forholdene i klubben slettes ikke er som det burde være. Flere medlemmer har noe å skjule.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Denne episoden: A Clubbable Woman
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), David Royle (overkonstabel Edgar Wield).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,