Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 29. mars 2010 kl 23.45 Inspektør Lynley

Finnegans drapsmann

Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) og etterforsker Barbara Havers (Sharon Small), partnere i Scotland Yard. (Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) og etterforsker Barbara Havers (Sharon Small), partnere i Scotland Yard. (Foto: BBC Worldwide)
Dermot Finnegan, professor og rettspsykolog, har vært Helens veileder og venn gjennom mesteparten av utdannelsen hennes. Nå er Finnegan drept av en bilbombe. Inspektør Lynley, Helens mann, og etterforsker Havers får oppgaven med å finne Finnegans drapsmann.

Lynley og Havers sørger for at begravelsen blir fanget opp av overvåkningskameraer, i tilfelle morderen skulle være blant de frammøtte. Herr Stephanopholos, som Finnegan bidro til å få buret inne, viser seg å være blant deltakerne. Der er også en ukjent kvinne, som ikke snakker med noen, og som greier å forsvinne ubemerket etter begravelsen.

Andre av de tilstedeværende er også interessante, blant andre Finnegans nåværende kone Grace og hans fraskilte kone Maureen.

Ubehagelig gjenkjennelse
Helen går nå gravid med parets første barn, og Lynley vil at hun skal ta det med ro. Men Helen er for engasjert, og blir truet på livet. Resultatet blir tragisk for både henne og Lynley. Havers gjør også en ubehagelig oppdagelse da hun gjennomgår en del private brev hjemme hos den myrdede. Flere av brevene og bildene er fra kvinner Finnegan har hatt et forhold til, og et av dem er fra Stephanopholos´ kone, Gina.

Havers får derimot sjokk da hun også gjenkjenner Helen på et av bildene…

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Filmen er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (2004)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 3
Kveldens episode: If Wishes Were Horses
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no