Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. juli 2010 kl 13.15 Film: Miss Marple: Den forsvunne domprost

I hjertet av London

Miss Marple: At Bertram’s Hotel: Jane Cooper (Martine McCutheron) hjelper Miss Marple. (Foto: BBC)
Miss Marple: At Bertram’s Hotel: Jane Cooper (Martine McCutheron) hjelper Miss Marple. (Foto: BBC)
Miss Marple er tilbake på den glamorøse Bertrams Hotell i hjertet av London. Hun blir overrasket over at ingenting er forandret siden hun bodde på hotellet som ung. Men er det noe galt med atmosfæren?

Hun nyter den tradisjonelle dekoren, den uklanderlige servicen – og en atmosfære preget av noe farlig som ikke er å ta feil av bak den velpolerte fasaden.

Hun legger merke til intrigene mellom de forskjellige gjestene. Mange av dem er samlet for å høre testamentet til Sir Richard Blake lest opp. Han var en mangemillionær som forsvant for sju år siden.

Mange interessert i arven
Millionærens datter Elvira og hennes reserverte mor er blant dem som er samlet, og spenningen stiger etter hvert som det viser seg at smykketyver, kunsthandlere og nazijegere også er blant gjestene.

Da en av stuepikene blir myrdet, forstår Miss Marple at sannheten bak Bertrams Hotell er mørkere enn hun hadde forestilt seg. En annen tjenestepike, Jane Cooper, hjelper Miss Marple med å fange drapsmannen, og dermed innser hun at hun kan være noe mer enn bare en stuepike i etterkrigstidens England.

Historien er basert på en bok av Agatha Christie.
Filmen er sendt tidligere

Miss Marple: Den forsvunne domprost
Originaltittel: At Bertram’s Hotel
Britisk krim (2007)
Produsent: BBC
Med Geraldine McEwan, Isabella Pariss, James Howard, Adam Smethurst, Tony Bignell, Vincent Reagan, Mark Heap, Emily Beecham, Mary Nighty, Martine McCutchon, Charles Kay, Ed Stoppard, Nicholas Burns, Mica Paris og Francesca Annis
Kontaktadresse for presse: Presse tlf 414 28 800