Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 12. april 2010 kl 23.10 Nurse Jackie

Høy spenning på akutten


"Nurse Jackie" er en bestemt og dyktig sykepleier, hun er gift med en kjekk mann, og sammen har de to barn. Men Jackie har også sine hemmeligheter. Foto: Showtime
En av de ansatte på All Saints-sykehuset får et ublidt møte med en strømpistol på avveie.

Zoey har sin første nattevakt på Manhattens All Saints Hospital. En ti år gammel jente kommer inn med moren sin som lider av Lupus.

Hvem passer hvem?
Jackie finner raskt ut at her er det jenta som tar seg av moren, og ikke omvendt. Til tross for at "systemet" ville plassert jenta hos noen andre og hindret henne i å ta seg av moren alene, klarer Jackie å omgå standard prosedyre, og sender heller jenta hjem med en stor pose medikamenter.

Zoey og O’Hara finner tonen
Da Jackie ikke har tid til å bli med O’Hara på den sedvanlige luksusmiddagen i løpet av skiftet, blir i stedet Zoey med, og etter en famlende start kommer de to faktisk overens.

Strømpistol på avveie
Mrs. Akalitus, mislikt av de fleste ved sykehuset for sitt gneldrende lynne, finner en strømpistol liggende på bakken og blir rasende over at folk kan være så skjødesløse på et sykehus. Men klarer hun å håndtere våpenet uten å skade noen?

Om serien
"Nurse Jackie" er en bestemt og dyktig sykepleier, hun er gift med en kjekk mann, og sammen har de to barn. Men Jackie har også sine hemmeligheter, deriblant en elsker på sykehuset som har tilgang på de smertestillende medikamentene hun er blitt avhengig av på grunn av sin dårlige rygg.

Når Jackie sjonglerer sin hektiske arbeidshverdag med et noe trøblete privatliv, byr det på en rekke utfordringer. Som sykepleier gjør hun alt for at pasientene skal ha det så godt som mulig, og er langt mer opptatt av å hjelpe dem enn å følge sykehusets regler.

Sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie fra 2009 (12 episoder)
Originaltittel: Nurse Jackie - Daffodil
Produsert av: Showtime / Lionsgate
Regi: Steve Buscemi
Manus: Liz Brixius og Linda Wallem
Med Edie Falco, Eve Best, Merritt Wever, Haaz Sleiman, Paul Schulze, Peter Facinelli og Ruby Jerins m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900