Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. juli 2007 kl 22.10 Kalde spor

En søyle av taushet

Førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve, i front) klar til innsats sammen med spesialenhet sin. (Foto: BBC Worldwide)
Førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve, i front) klar til innsats sammen med spesialenhet sin. (Foto: BBC Worldwide)
Førstebetjent Peter Boyd og hans team er tilbake med i alt seks nye dobbeltepisoder. Funnet av en mumifisert kropp danner utgangspunktet for den første episoden, og sporene i saken peker helt til India. Den kritikerroste BBC-serien er blant Storbritannias mest populære serier.

Etter at etterforsker Mel Silver ble skutt ned og drept av en mentalt forstyrret ungdom i forrige senderekke av "Kalde spor", har Peter Boyd hatt sin fulle hyre med å finne en erstatter for henne. Politikvinnen Andrea Stephenson, spilt av Georgia Mackenzie, er foreløpig lånt inn for å fylle Mels rolle.

Andrea har sin bakgrunn fra Kent i Sør-England, og hun kan opplyse at det der ble funnet et lik på toppen av et vanntårn for seks år siden. Det mumifisert liket de nå jobber med ble funnet inne i en gammel, utrangert flykropp. På en eller annen måte værer Peter Boyd at det er en sammenheng mellom de to funnene.

For skremt til å snakke
Etterforsker Spencer Jordan går inn i en dekkoperasjon som fengselsfange. Han deler soningsområde med mannen som er dømt i de to sakene. Spencer finner ut at den dømte er for skremt til å røpe noe.

Da dukker en onkel av offeret som ble funnet i flymaskinen opp. Han kommer helt fra India og kan opplyse av nevøen var involvert i en sak mot korrupte forretningsmenn som drev handel med falske medisiner. Det framgår at mannen som ble dømt i saken er uskyldig. Dessverre rekker han å begå selvmord før Spencer får noe ut av han.

Den videre oppnøstingen av saken avslører en storstilt omsetning av falske AIDS-medisiner til land i den tredje verden.

Teknikeren Holly Aird tok dessuten konsekvensen av Mels tragiske død og sluttet i enheten. Hun er nå gått over i forskning, men bistår fortsatt gruppen.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

I sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake. I alt seks nye dobbeltepisoder er innkjøpt. Når nye vitenskapelige landevinninger og opplysninger muliggjør det, vil spesialgruppen for uløste kriminalsaker gjenåpne etterforskningen. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår.

Foruten Peter Boyd består spesialenheten for tiden av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Felix Gibson (Esther Hall), samt etterforskerne Andrea Stephenson (Georgia Mackenzie) og Spencer Jordan (Wil Johnson).

Britisk kriminalserie (2005)
Originaltittel: Waking the dead, series 5
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Holly Aird (Frankie Wharton), Felix Gibson (Esther Hall), Andrea Stephenson (Georgia Mackenzie) og Wil Johnson (Spencer Jordan)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer