Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. desember 2013 kl 22.25 Siste tango i Halifax

Sporløst forsvunnet


Det nyforelskede paret Alan og Celia er som sunket i jorden. Døtrene deres er fra seg av bekymring. De ser ingen annen råd enn å kontakte politiet.

Ingen vet at Alan og Celia ved et uhell har låst seg inne i middelalderbygningen der de var på bryllupsbefaring. Mens letingen pågår utover natten, sitter Caroline og Gillian oppe. Ingen av dem får sove. I stedet begynner de å prate og åpne seg opp for hverandre.

Om serien
"Siste tango i Halifax" er en kritikerrost dramakomedie fra BBC. To av Storbritannias største stjerner, Derek Jacobi og Anne Reid, spiller hovedrollene.

Celia og Alan er begge i 70-årene. De har ikke truffet hverandre siden de var ungdomskjærester. Nå gjenopptar de kontakten via internett, og følelsene blusser opp igjen.

Alans datter, Gillian (Nicola Walker), er enke og har lett for å havne til sengs med feil personer. Den arrogante og ambisiøse Caroline (Sarah Lancashire), Celias datter, har problemer med sin utro ektemann.

Manusforfatter er Sally Wainright, kjent for serier som "Unforgiven" og "Scott & Bailey". Hun skal ha blitt inspirert til å skrive serien av sin mor, som fant lykken med en barndomsvenn i moden alder.

Serien fikk strålende kritikker og gode seertall både i Storbritannia og USA, og ble tildelt den britiske BAFTA-prisen for beste dramaserie 2012. Innspillingen av sesong 2 startet sommeren 2013.

Britisk dramaserie i 6 episoder
Originaltittel: Last Tango in Halifax
Produksjon: BBC (2012)
I rollene: Derek Jacobi, Anne Reid, Sarah Lancashire, Nicola Walker m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 23 04 77 51/951 00 299
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00

Se også bilder lagt ut til seriestarten:
Siste tango i Halifax - episode 1


LENKER
  • Siste tango i Halifax - episode 1