Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 25. februar 2004 kl 20.35 Presidenten

Amy mot presidenten

Amy (Mary-Louise Parker) påtar seg å velte et lovforslag mot abort. (Foto: Warner Bros.)
Amy (Mary-Louise Parker) påtar seg å velte et lovforslag mot abort. (Foto: Warner Bros.)
USAs førstedame, president Bartlets hustru Abbey, oppdager at hennes mann er kommet i skade for å støtte et tiltak mot abort. Hun ansetter den unge Amy for å motarbeide tiltaket.

I et lovforslag om utviklingshjelp er et tiltak mot abort kommet med, og forslaget er opprinnelig framsatt av president Bartlet. Abbey er mildt sagt oppbrakt og går i all hemmelighet i gang med å bekjempe forslaget. Hun ansetter Amy som sitt profesjonelle ansikt utad.

Plukke høner
Amy er eks-kjæreste med stabssjef Josh, og hun har også tidligere plukket en høne med presidenten. Det var den gang hun ble involvert i valgkampanjen til Bartlets sterkeste motkandidat i det demokratiske partiet til presidentvervet.

Revolusjonens døtre
Presidentfruen opplever enda mer motbør da den patriotiske foreningen "Daughters of the American Revolution" forsøker å stryke henne fra medlemslisten. Medlemskriteriet er at man skal være etterkommer av noen som beviselig bidro til opprettelsen av De forente stater den gang det gjaldt. Nå viser det seg at Abbeys forfedre ikke var særlig revolusjonære, men temmelig kriminelle.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "Privateers"
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros. 
  • Warner Bros.