Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. juni 2001 kl 20.00 På norsktoppen i USA

Tande-P møter Stein Eriksen i USA

Alf Tande-Petersen er tilbake på NRK1, denne gang med portrettprogrammene
Alf Tande-Petersen er tilbake på NRK1, denne gang med portrettprogrammene "På norsktoppen i USA". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Alf Tande-Petersen har i samarbeid med Steinar Hybertsen og Erik Hauan laget tre programmer om nordmenn som har gjort det stort i USA. Først tar han oss med til Rocky Mountains og et møte med "Mr. Skiing", Stein Eriksen

- Jeg syntes programideen var god og serien er blitt innholdsrike, journalistiske programmer. Det har vært en annerledes opplevelse å lage disse programmene enn å lede lørdagsunderholdningen på NRK. Jeg har fått bruke andre sider av meg selv, sier Tande-P.

Profesjonell fra 1954
Stein Eriksen, storslalåm-mesteren fra Oslo-lekene i 1952, ble profesjonell i USA fra 1954. Han ble værende i landet og har i løpet av sitt liv satt igang alpinkurs for over en million amerikanere, deriblant Barbra Streisand. Han har også vært med i over 500 reklamefilmer om skisport, blant annet sammen med John Travolta. Så blir han da også kalt Mr. Skiing i USA. Han blir også kalt for "father of freestyle".

Naturperle
Stein Eriksen bor i dag i Park City, like ved det som skal bli OL-bakken i 2002. I Deer Valley finnes det mest kjente vintersportsstedet i USA, Stein Eriksen Lodge, som er kalt opp etter alpinmesteren. Han har også et landsted ved foten av Rocky Mountains, en sommerhytte med boligflate på 700 kvadratmeter med utsikt over Madison River. Stedet har han kalt Troldhaugen. Dit dro Tande-P og ble overveldet av naturen. Og den første morgenen fikk han selvfølgelig servert pannekaker med melis av husverten Eriksen.

Stein Eriksen har for øvrig deltatt i en rekke NRK-programmer gjennom tidene, men dette er det første som gir et helhetlig bilde av den levende legenden.

I neste program får vi møte Grete Waitz og i det tredje og siste, Jan Stenerud.

Tande-P
Alf Tande-Petersen har i en årrekke vært en av NRK1s mest profilerte programledere. Han startet sin karriere på Marienlyst allerede i 1984 i et program som het "Dobbeltshow i eteren". Sitt eget program fikk han først i 1992, nemlig "Tande-På Programmet" med yndlingen Martin Sørensen på slep. Så ble det "Klar-ferdig-jobb" i 1993, "Melodi Grand Prix" i 1994, samt i 1996 og 1997, "Opp med Norge" i 1994, "Sveip" i 1995, "Momarkedet" i 1997, "Tande-potpurri" i 1997 og "På'n igjen" i 1998 for å nevne de viktigste. "Sveip" og "På'n igjen" ledet Tande-P sammen med Hilde Hummelvoll.

Egenprodusert program fra Underholdningsavdelingen
Produsenter: Steinar Hybertsen og Erik Hauan
Programleder: Alf Tande-Petersen
Prosjektleder NRK: Håkon Skogrand
Pressekontakt: Anne Bekkevold, tlf. 23 04 89 56

Bilder
Alf Tande-Petersen får pannekaker med melis til frokost av alpinlegenden Stein Eriksen i Rocky Mountains i USA.

Alf Tande-Petersen er tilbake på NRK1, denne gang med portrettprogrammene "På norsktoppen i USA". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)