Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 19. januar 2012 kl 22.10 Game of Thrones

Drama i Kongshavn


Lord Ned Stark ankommer Kongshavn og oppdager at det skjer mye i kulissene der som byr på store utfordringer.

Unge prins Joffrey fikk mindre skader i hånden av Aryas ulv som angrep ham da han slo etter jenta med sverdet sitt. Hans mor, dronning Cersei, pleier såret, og forklarer ham hvilke plikter og privilegier som venter som konge. Hun advarer ham at alle, utenom de to, må betraktes som en potensiell fiende.

Hukommelsestap
På Vinterfall kvikner endelig unge Bran Stark til, etter det brutale fallet. Han kan fortsatt ikke røre bena sine, og ærklærer for sin bror at han skulle ønske at han heller hadde dødd. Han husker fortsatt ingenting av fallet, og vet derfor ikke at det var Jamie Lannister som var skyld i ulykken.

Lady Catelyn Stark ankommer Kongshavn og finner ut at kniven, som ble brukt da hun ble angrepet på Vinterfall, tilhører Tyrion Lannister.

En ny tronarving
I Essos er Targaryen-søsknene underveis på hesteryggen med Khal Drogo og hans menn. I et forsøk på å sette søsteren Daenerys på plass, begår Viserys en stor feil når han slår etter henne. Før han vet ordet av det er en av søsterens nye livvakter på plass og svinger pisken mot ham. Han blir deretter tvunget til å gå heller enn å ri med resten av følget, noe som er en stor ydmykelse. En av søsterens kammerpiker oppdager at noe er annerledes ved henne. Daenerys Targaryen er med barn.

Om serien
I fantasyserien "Game of Thrones" trekkes vi inn i en eventyrlig middelalderverden der rivaliserende herskere kjemper om tronen. Mystiske skapninger, magi og overnaturlige hendelser krydrer historiene, som fortelles gjennom de ulike skikkelsene vi følger i serien.

Fantasyserie produsert av HBO
Produksjonsår: 2011
Med: Sean Bean, Mark Addy, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl , tlf: 23044576 / 92403873
TV-seere kan henvende seg til NRKs Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900