Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. august 2000 kl 19.55 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 21. august kl 19.55
Svenske hjarte (17:20)

Bedratte naboer

Marianne og Börje har nå én ting felles: Begge er forsmådde ektefeller. Hellen har funnet seg en ny mann under sitt opphold i Norge, og hun har tatt Olle med seg og flyttet til Tromsø.

Börje sliter med både selvfølelse og økonomi, og stemningen rundt middagsbordet hjemme i rekkehuset er ikke den samme som før.

Marianne har solgt huset og inviterer til avskjedsfest for alle naboene. Det kan bli en velfortjent flukt fra hverdagen for vennegjengen i rekkehusene, men mest for henne selv og Börje.

Snekkeren Dennis ser sitt snitt til å snike seg med på festen sammen med Katarina, men hun er fortsatt like negativ til å tilbringe tid sammen med ham privat.

Cateringfirmaet til Elisabeth og Berit går bedre og bedre, og de to \"samboerne\" har nok å gjøre. I kveldens episode får de sitt livs oppdrag når de skal lage buffet til et gedigent kalas.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), Marianne (Agneta Danielsson) og Tomas (Lars-Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 19.55

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)