Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. juni 2010 kl 22.30 Hitlåtens historie: In Da Club - 50 Cent

Rappens nye håp


Et mordforsøk, ny kjeve, superstjernevenner og et Pink Floyd-inspirert gitarriff er noen av elementene som skulle forvandle 50 Cent fra undergrunnsartist til rappens nye håp.

"In Da Club" er låten som ga 50 Cent nytt liv og verden en ny bursdagshymne.

Mektige venner
I denne delen av "Hitlåtens historie" forteller 50 Cent om hvordan vennskapet til Eminem og Dr. Dre ga ham en sjanse da plateselskapene ikke turte å satse på ham.

Låtskriver Mike Elizondo, Rolling Stone-journalist Christian Hoard, og videoregissør Philip G. Atwell er også blant de medvirkende.

Om serien
Hva gjør en låt til en hit? Til en ordentlig hit? Svaret skulle enkelt være at låten er god, men i de aller fleste tilfeller holder det ikke bare å sikre låtens kvalitet.

I seks episoder forteller Lydverket historien bak noen av verdens største hits. Hva skal til for at en låt udødeliggjøres? Selvsagt får artistene selv fortelle om låtene, men vi treffer også andre personer som på ulike måter har bidratt til å gjøre dem til hits. Tilfeldigheter, ambisjoner, lidenskap og talent er noen av stikkordene for programmene.

Nordisk samproduksjon 2010
Produsert av: SVT, DR og NRK
Produsent for "In da club – 50 cent": Mona B. Riise.
Låtene som er satt under lupen i "Hitlåtens historie" er: "The Look" (Roxette), "Hard-knock Life" (Jay-Z), "Tom's Diner" (Suzanne Vega), "Enter Sandman" (Metallica), "In Da Club" (50 cent), "Wicked Game" (Chris Isaak)
Prosjektleder: Vivi Stenberg/ 23 04 45 67
Pressekontakt:Jade Josefine Nordahl924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900
Publikumssevice