Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. oktober 2004 kl 21.40 Livet begynner

Det ordner seg for Maggie

Maggie (Caroline Quentin) har to menn å velge mellom: Paul (Daniel Webb), til venstre, og Phil (Alexander Armstrong) (Foto: ITV1)
Maggie (Caroline Quentin) har to menn å velge mellom: Paul (Daniel Webb), til venstre, og Phil (Alexander Armstrong) (Foto: ITV1)
Maggie og læreren Paul innleder et forsiktig forhold. Hun ønsker å holde det hemmelig for barna, og med dette gjør hun det vanskelig for seg selv. Maggie inviterer Paul hjem bare når barna ikke er der.

En barnefri weekend har de endelig bestemt seg for å tilbringe natten sammen. Men opplegget går i vasken da Phil uventet dukker opp med ungene. Grunnen er at Anna og han har hatt en kjempekrangel. Phil mistenker at Maggie har noen på besøk, og får øye på Paul da Maggie smugler ham ut av huset.

På foreldremøtet neste uke gjenkjenner Phil Paul, og Maggie og Paul bestemmer seg for å være åpne om forholdet for barna. I mellomtiden blir det slutt mellom Anna og Phil, og Phil ønsker å flytte hjem igjen sammen med Maggie. Nå har Maggie et luksusproblem: Hun har to menn å velge mellom.

Maggies 40-årsdag nærmer seg, og de trofaste vennene som har stilt opp for henne i den vanskelige tiden, planlegger et overraskelsesselskap for henne. Fremtiden ser lys ut for Maggie. For øyeblikket virker det som om hun kan få absolutt alt.

Om serien
"Livet begynner" er en historie i seks deler om en kvinne som må finne nytt innhold i livet etter at ektemannen forlater henne og to barn. Ifølge manusforfatteren Mike Bullen er hovedpersonen Maggie basert på en god venninne av ham som gikk gjennom samme krise
- Jeg ba henne ut på middag, og fikk henne til å fortelle meg alt sammen. Noen dager følte hun at hun kunne bestige Mount Everest, andre dager kunne hun knapt stå opp av sengen. Det er denne berg- og dalbanetilværelsen jeg prøver å formidle gjennom Maggie, sier Bullen.

Mike Bullen står for øvrig bak den prisbelønte suksesserien "Kalde føtter" ("Cold Feet"), som tidligere er sendt på NRK2 flere ganger.

Skuespilleren Caroline Quentin tror at Maggie vil fremstå som litt av en heltinne for kvinnelige seere. Maggie er ikke spesielt heroisk, men hun er en "stayer" som folk vil få sympati for, mener Caroline.

Alexander Armstrong, som spiller Phil, innrømmer at han ikke har særlig sans for måten Phil behandler Maggie på. – Men jo mer jeg blir kjent med ham, jo mer forstår jeg ham og ser hvorfor han gjorde det han gjorde, sier skuespilleren.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: "Life begins"
Produsert av: ITV1
Med Caroline Quentin, Alexander Armstrong, Ace Ryan, Elliot Henderson-Boyle, Claire Skinner, Stuart McQuarrie, Frank Finlay, Anne Reid, Daniel Webb
Pressekontakt: Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78