Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 11. september 2013 kl 19.50 Stacey Dooleys møte med Amerika

Drømmen om et bedre liv


Hvert år risikerer tusenvis av unge mennesker livet i håp om et bedre liv. Flukten over grensen fra Mexico til USA trues ikke bare av grensevakter, men en brennende hete og farlige dyr.

I seriens siste episoder møter Stacey Dooley unge mennesker som forbereder seg på den farlige reisen. Hun reiser til Altar, Mexico, et område kontrollert av narkotikakarteller. En prest tilbyr henne beskyttelse, og samtidig en unik tilgang til menneskene som er involvert i bak smugleroperasjonene.

Her møter hun nitten år gamle Maria, en tobarnsmor som er desperat etter å gjennomføre turen for å gi sine små en bedre framtid. Som enslig ung kvinne er Maria spesielt utsatt, men hun håper hennes positive holdning vil bære henne gjennom.

Stacey møter også Manuela og Jorge, et par som har lånt tusenvis av dollar for å klare å fullføre reisen.

Som øyenvitne på begge sider av grensen får Stacey også kontakt med den amerikanske grensepatruljen. Her blir hun vitne til en dramatisk redningsaksjon for en gravid, ung jente fra Guatemala. Stacey oppdager at de som kjemåer så hardt for å holde immigrantene ute, også kan være de som redder deres liv.

Om serien
I tre programmer rapporterer Stacey Dooley fra ukjente miljøer i det amerikanske samfunnet. Det første handler om unge kvinner i fengsel. I program 2 møter hun unge som går i ulike former for terapi for å bli "helbredet" for sin homofile legning. I det siste programmet følger hun ungdom som legger ut på en risikofylt flukt fra Mexico til USA i håp om et bedre liv.

Britisk dokumentarserie (2012)
Originaltittel: Meet the Young Americans – Dying to get in (3:3)
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900