Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. juni 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Dramatikk på Langedrag

Jan-Erik sammen med Ask og Embla som her er ett år gamle. (Foto: Arne Nævra)
Jan-Erik sammen med Ask og Embla som her er ett år gamle. (Foto: Arne Nævra)
Sorg og glede er livets følgesvenner – så også for mennesker og dyr på Langedrag. Anne Grete er lei seg fordi Brutus er blitt syk. Den nyfødte reinsdyrkalven kjemper for livet, og ulvetispa Oda har det heller ikke lett. Men alt er ikke bare trist. I kveldens program skal vi også være med på et helt spesielt bursdagsselskap.

For noen uker siden ble vi kjent med storsjarmøren Brutus – en morløs rådyrkalv som den dyrekjære røkteren Anne Grete Lindvik tok inn i varmen på Langedrag. En bilulykke gjorde Brutus morløs. Den vesle rådyrkalven hadde ikke noen sjanse til å klare seg på egenhånd, og Anne Grete ble hans redning. Hun matet ham med geitemelk fra tåteflaske og sørget for at han fikk en trygg plass i fjøset. Anne Grete fikk etter hvert et nært forhold til sin "adoptivsønn" Brutus.

Men nå har Anne Grete det vondt, for Brutus er blitt alvorlig syk. Veterinæren er budsendt, men Anne Grete er sterkt i tvil om den flotte rådyrbukken vil overleve.

Sorg og glede
Den nyfødte, hvite reinsdyrkalven har ikke vært helt i toppform. Når Tuva og Kenneth går inn til reinene for å sjekke, får de en ubehagelig overraskelse. Og som om ikke dette skulle være nok: Ulven Oda, som er blitt mobbet, gjør et stort feilgrep denne gangen, og det kan koste henne livet.

Men det er selvsagt også glede på Langedrag denne gangen. Bl.a. skal vi være med på to spesielle bursdagsfeiringer. Den ene for et menneske på femti og den andre for to ulver på ett!

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53/ 907 75 758


LENKER
  • Langedrag 
  • Langedrag naturpark:  
  • Vi på Langedrag:  
  • Vi på Langedrag