Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. desember 2004 kl 20.35 Presidenten

Under lokket i Det hvite hus

President Bartlet (Martin Sheen) og hans personlige sekretær Deborah (Lily Tomlin) i det ovale rom. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet (Martin Sheen) og hans personlige sekretær Deborah (Lily Tomlin) i det ovale rom. (Foto: Warner Bros.)
Et måleapparat for registrering av miljøforurensning signaliserer at en fremmed substans har trengt seg inn i Det hvite hus. Kan det være noe farlig, eller er det bare noe som er råttent i hagen utenfor det ovale rom?

Den fremmede substansen blir registrert i vestfløyen av Det hvite hus. Det er der presidenten har sine kontorer, og alarmen går.

Sammentrengt
Mens sikkerhetsfolkene sjekker saken, havner president Bartlet og staben i karantene på noen av de minste og trangeste rommene i Det hvite hus.

Enkelte i staben ender opp i kahytt med folk de gjerne unngår, som f.eks. kommunikasjonsdirektør Toby som tvinges til å kampere sammen med sin tidligere assistent, Will.

I et annet rom må presidenten, hans personlige sekretær Deborah og hans assistent Charlie gjennomgå kroppsvisitasjon.

I et tredje rom gir pressetalskvinne C.J. seg til å stramme opp Donna med hva hun tror er gode råd om hvordan arbeidet skal utføres. Donna er visestabssjefens assistent i Det hvite hus.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: No Exit
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer