Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. mai 2004 kl 19.30 Puls

Når fattigdom ikke synes

Programleder Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på den skjulte fattigdommen i Norge i kveldens Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på den skjulte fattigdommen i Norge i kveldens Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mange tror at det ikke finnes fattige i Norge, et av verdens rikeste land. Dessverre lever 9 000 mennesker under fattigdomsgrensa, og enda flere sliter med å få endene til å møtes og med å ha nok penger til det aller nødvendigste for seg og barna sine.

Hos oss viser fattigdommen seg på andre måter enn vi kjenner fra u-landene. Mange skjuler problemet så godt de kan, og føler skam fordi de er fattige i et velstandssamfunn som Norge.

Statistikken skjuler virkelige mennesker, og noen av dem ønsker å stå fram for å gi fattigdommen et ansikt. I kveld møter vi Mona Engkvist som er uføretrygdet og alenemor til to barn. Hun har aldri nok penger til å klare utgiftene til det aller nødvendigste for sin lille familie, og forteller om sin opplevelse av å være fattig i et av verdens rikeste land.

Hoggormbitt
Når været blir varmere, kan mange turgåere fort få seg en overraskelse på stien. I kveld får du seernes beste råd når uhellet er ute og man opplever å bli bitt av en hoggorm.

Spør en lege
I kveld kommer allmennlege Jørgen Skavlan i studio for å svare på seernes spørsmål om allmennmedisin.

Etter at programmet er over fortsetter han og programleder Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ sine nettsider: http://www.nrk.no/puls

Puls’ ekspertpanel
Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252