Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. februar 2007 kl 23.15 Nattkino: The Hurricane

Uskyldig dømt

Rubin
Rubin "Hurricane" Carter (Denzel Washington) var en fremgangsrik bokser (Foto: Universal Pictures)
Ukas Nattkino er basert på en sann historie om bokseren Rubin "Hurricane" Carter som
sammen med John Artis ble arrestert og tiltalt for mordet på tre mennesker i en bar i New Jersey. Selv om de var uskyldige, ble de dømt til tre livstidsdommer. Filmen er basert på en sann historie, og Denzel Washington har hovedrollen.


Carter bestemte seg for å skrive ned frustrasjonen og fortvilelsen i en bok mens han satt på cella. Men selv om selvbiografien "The Sixteenth Road" ble utgitt, forble Carter bak murene. Der fant han indre ro ved å trekke seg tilbake fra omverdenen og den voldsomme interessen for saken sin. Blant annet kom det følelsesladde appeller fra kjente folk som Bob Dylan og Muhammad Ali

Flere år senere fant en rotløs ung gutt for første gang mål og mening med livet etter å ha lest boka til Carter. Han begynte å brevskrive med den fengslede bokseren. Tenåringen var overbevist om Carters uskyld, og han samlet alle sosialarbeiderne han kjente for å få til en kampanje med trøkk for å få ham frikjent.

Til å begynne med var Carter lite villig til å imøtekomme disse velmenende idealistene, men etter hvert ble han revet med av deres uvanlige kampvilje. Med fornyet tro på sin egen sak fortsatte Carter kampen, og kunne til slutt forlate fengselet som fri mann – etter 20 år.

Denzel Washington ble nominert til Oscar for sin innsats som Carter, og mottok en Golden Globe i 2000.

Amerikansk drama (1999)
Originaltittel: "The Hurricane"
Med Denzel Washington (Carter), Vicellous Reon Shannon (tenåringen Lesra), John Hannah (Terry Swinton), Deborah Kara Unger (Lisa Peters) og Liev Schreiber (Sam Chaiton)
Regi: Norman Jewison
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no