Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. november 2012 kl 20.45 Hjem

Gamle minner


Fortrengte historier fra Annikas barndom kommer til overflaten.

Etter et besøk hos legen får Annika tilgang på journalen sin fra da hun var barn. Glemte og vonde episoder blir avdekket, og Annika vil komme til bunns i hva som har skjedd.

Trine blir avhørt etter fyllekjøringen med brøytebilen. Antagelig venter fengselsstraff, men Trine ser ikke ut til å bry seg. Derimot er hun opprørt over at moren ikke har fortalt henne sannheten om faren. Rasende tar hun kontakt med journalisten fra VG. Betroelsene kan bli forsideoppslag.

I skuffelse over at faren ikke var en barsk, amerikansk fjellklatrer og sportsmann, men en alkoholisert countryartist, setter Trine fyr på gamle barndomsminner. Også Trines lykkeamulett, et smykke, kaster hun på bålet.

Oda sniker seg inn i huset til Leif Åge. Hun får lyst til å kjøpe det, og Oda, som for tiden ikke har noe sted å bo, går i banken for å høre om hun kan kjøpe farens hus.

I huset møtes alle de tre søstrene for første gang.

Om serien
"Hjem" er serien om Annika, Trine og Oda som får livene snudd på hodet når den lokale countrykongen avslører at han er far til alle tre.

Avsløringen får store konsekvenser. Skidronninga Trine faller i VM og blir hardt skadet. Oda får beskjed om at hun ikke får overta gården hun har vokst opp på. Og Annikas drøm om den perfekte familie slår sprekker. Den ene løgnen avslører den andre og snart innser både Annika, Oda og Trine at de ikke er den de trodde de var.

Vi følger Annika, Oda og Trine gjennom et strabasiøst og begivenhetsrikt år, fylt av utfordringer skapt av generasjonen før dem.

Hjem er en varm dramaserie om lengsel, fest, hest, familie og kjærlighet. Og gitaren til Johnny Cash. En historie om hvordan vårt opphav former oss, og om hvordan de tre søstrene må finne et hjem i hverandre og ikke minst i seg selv.

Generelle bilder


Norsk dramaserie.
Produsert av NRK Drama. 16 episoder x 45 minutter (2 sesonger. 2. sesong sendes i 2013)
I hovedrollene: Jannike Kruse, Kaia Varjord og Heidi Ruud Ellingsen.
Ellers medvirker: Stein Grønli, Gisken Armand, Tom A. Haug, Håvard Bakke, Ulrikke Døvigen, Thor Michael Aamodt, Janne Kokkin, Skage Steinsson Lem, Tiril Jessen Bakke m.fl.
Manus: Birgitte Bratseth, Terje Solli, Maja Lunde og Margrete Kåset.
Produsent: Pål O. Nissen
Regi: Ove Raymond Gyldenås, Atle Knudsen, Stine Buer, Simen Alsvik og Arild Andresen.
Presseansvarlig: Nan Kristin Myhre, tlf 97430811
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900.LENKER
  • Generelle bilder