Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. mai 2011 kl 20.05 Frå Lark Rise til Candleford

Unge Laura dyttes ut av redet


Dette kostymedramaet finner sted på landet i Oxfordshire på 1800-tallet, og handlingen dreier seg rundt unge Laura Timmins, som blir tvunget til å forlate barndomshjemmet da det blir forøkelse i den allerede store familien.

Laura reiser fra den lille bygda Lark Rise til den travle handelsbyen Candleford. Hun får jobb på postkontoret, og sjefen hennes er Dorcas Lane, en sprudlende dame med et overvåkende blikk.

Postkonflikt
Akkurat i det Laura begynner å trives i sin nye tilværelse som postansatt, oppstår det en konflikt mellom lokalsamfunnene i Lark Rise og Candleford knyttet til nye reguleringer rundt postforsendelser. Laura befinner seg plutselig midt mellom to hissige parter: folk hun kjenner fra oppvekststedet og sine nye venner og bekjente i Candleford, der hun har startet sitt nye liv.

Kjærlighetsdrama
Dorcas blir tvunget til å innføre nye postregler som strider mot følelsene hennes. Hun kontakter barndomsvennen Sir Timothy for råd. De to deler en lang historie, og det er sterke følelser involvert.

Sir Timothys kone Adelaide, en byjente som aldri helt har funnet seg til rette i Candleford, befinner seg plutselig midt i et gammelt kjærlighetsdrama som blusser opp igjen.

Britisk dramaserie fra 2008
Basert på bøkene av Flora Thompson
Produsert av Grainne Marmion og Sue Hogg, BBC
Med: Olivia Hallinan, Brendan Coyle, Claudia Blakeley, Dawn French, Julia Sawalha, Liz Smith m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 23 04 45 76 / 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900