Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. juli 2005 kl 23.55 På gjensyn, Philip Marlowe

Detektiv Philip Marlowe er tilbake

 James Caan er tilbake på tv-skjermen som detektiv Philip Marlowe (Foto: WarnerBros)
James Caan er tilbake på tv-skjermen som detektiv Philip Marlowe (Foto: WarnerBros)
Den berømte detektiven Philip Marlowe trekker seg tilbake fra de harde gatene i Los Angeles, gifter seg og flytter til den eksklusive ørkenbyen Poodle Springs. Der blir han raskt dratt inn i et nett av korrupsjon og bedrag.

Philip Marlowe tar oss med tilbake til 1963, der den kjente detektiven er blitt eldre, enda mer kynisk – og nygift! Etter å ha blitt feilaktig beskyldt for mord, bestemmer han seg for å flytte til Poodle Springs sammen med sin unge kone, den suksessfulle advokaten Laura.

Men alt er ikke som det skal være i Poodle Springs. Marlowe blir raskt blandet inn i grumset som skjuler seg under den glatte og plettfrie overflaten, og starter jakten på gambleren Charles Nicholls.

Etter hvert viser det seg at Nicholls skjuler to identiteter…og to svært ulike koner. Marlowe graver dypere, og avdekker en by full av korrupsjon og bedrag. Enda verre blir det når det viser seg at det er Marlowes styrtrike svigerfar som trekker i trådene. Han vil gjøre Poodle Springs til det neste Las Vegas – med hjelp av selveste John F. Kennedy!

Filmen er basert på karakteren "Philip Marlowe" i bøkene skrevet av Raymond Chandler. Chandler døde i 1959 mens han arbeidet på romanen om Poodle Springs, og historien ble først skrevet ferdig 30 år senere av forfatteren Robert Parker.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk krim fra 1998
Original tittel: "Poodle Springs"
Regi: Bob Rafelson
Skuespillere: James Caan, Dina Meyer, David Keith
Pressekontakt:Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36