Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 31. mars 2005 kl 21.30 Silkeridderen

Kurt Wallander er tilbake

Rolf Lassgård er tilbake i rollen som politietterforskeren Kurt Wallander. (Foto: Nils Bergendal, SVT)
Rolf Lassgård er tilbake i rollen som politietterforskeren Kurt Wallander. (Foto: Nils Bergendal, SVT)
Kurt Wallander, Sveriges favorittpoliti, er tilbake på norske tv-skjermer. "Silkeridderen" er den sjette filmatiseringen av Henning Mankells bøker med Rolf Lassgård i hovedrollen. I to timelange avsnitt følger vi igjen den skånske etterforskeren på morderjakt.

"Silkeridderen" handler om umoral, svik, løgner og om hvor langt et menneske kan gå for å bli elsket. Etter et par brutale mord havner Kurt Wallander i en kryssild av opprivende hendelser som påvirker både hans sinnsstemning og privatliv.

Det hele begynner med at Wallander blir oppsøkt av en gammel venn, advokaten Sten Torstensson. Han forteller at faren hans er omkommet under meget mystiske omstendigheter.

Wallander tar ikke vennens uro på alvor, noe han skal komme til å angre bittert på. For like etter blir Torstensson funnet drept.

I jakten på morderen finner Wallander forbindelser til en internasjonal organisasjon som driver en meget lyssky type virksomhet.

Kollega og kjæreste
I rollen som Wallanders nærmeste politikollega og kjæreste, Maja Thysell, møter vi igjen Marie Richardson.

De øvrige kollegene ved Ystad politikammer spilles av Christer Fant, Lars Melin og Kerstin Andersson, mens Wallanders datter Linda som før spilles av Jenny Rudell.

NRK har tidligere vist alle filmer og serier om den overarbeidede, melankolske politihelten Kurt Wallander. Den siste var serien "Den femte kvinnen", som ble sendt i 2002.

Svensk krimserie etter en roman av Henning Mankell
Originaltittel: Mannen som log
Produksjon: Sveriges Television
I rollene: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Christer Fant, Kerstin Andersson, Lars Melin, Jenny Rudell, Melinda Kinnaman, Claes Månsson, Anna-Lena Hemström, Peter Sundberg m.fl.
Regi: Leif Lindblom
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99