Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 20. april 2003 kl 20.10 Pilot guides spesial: Global shopping

Nye Pilot guides-programmer


"Pilot guides spesial", ny temaserie om reiseopplevelser. (Foto: Pilot Film and TV Productions)
I "Pilot guides spesial" bærer det ut på spesialoppdrag med Ian Wright og de andre reporterne. I ni programmer følger vi dem verden rundt, og guidene tar for seg ett spesielt tema hver gang. I kveld shoppes det på alle kanter av kloden.

Temaene er i tillegg til handel stammefolk, innvielsesritualer, åndelige "reiser", sportsdykking, god og dårlig mat, menneskehetens eldste historie og verdens største festivaler.

Å shoppe – en innføring
Handel - fra de travleste flyplasser til de fjerneste markeder – står på programmet i kveld. Alt fra bruksgjenstander og kunsthåndverk med etnisk tilknytning til stjålne kameraer og underbukser med innlagt lys er å få kjøpt ute i verden.

Ian Wright gir oss noen gode råd om å handle på reisen: La aldri noen selge deg noe du ikke vil kjøpe. Se aldri en selger rett inn i øynene, for straks du gjør det, så har han deg. Kjøp aldri noe som er for stort, så slipper du å drasse det med deg på resten av turen. Og husk – alt som ser morsomt ut mens du er på ferie og har det moro, ser annerledes ut når du kommer hjem og står med begge bena på jorda.

Innkjøpt engelsk serie
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Originaltittel: Pilot Guides
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • www.pilotguides.com 
  • www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html