Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. januar kl 21.45 Frøken Frimans krig

Stilling ledig


Svenska Hem averterer etter medarbeidere, og konkurrentene begynner å bli nervøse.

Dagmar Friman og dagligvarekooperativet Svenska Hem annonserer etter medarbeidere og planlegger varesortimentet. Men byens forhandlere er fast bestemte på å hindre butikken i å åpne og skyr ingen midler.

Løpegutten Gunnar har i hemmelighet begynt på skolen. Samtidig skurrer det i ekteskapet mellom Axel og Lottie.

Om serien:
Dagmar Frimann flytter hjem til Sverige etter å ha bodd i London. Hun er inspirert av suffragettebevegelsen og ser en mulighet til å virkeliggjøre sine drømmer om et selvstendig liv og et mer rettferdig samfunn for alle, kvinner inkludert.

Handlingen kretser rundt "Svenska Hem", en dagligvarekjede som ble grunnlagt av kvinner, for kvinner. Kvinnene grunnla denne kjeden med entusiasme og brennende engasjement mot det mannsdominerte samfunnet- og mot den stadig økende småsvindlingen i dagligvarebransjen.
Byens mannlige kjøpmenn så ingen grunn til bekymring i begynnelsen, men når kvinnene så ut til å lykkes, begynte de fleste av dem å bli nervøse.

Hva om disse kjerringene stjal kundene deres? Eller hva om de senket prisene? Frykten sprer seg i takt med kvinnenes innflytelse i forretningslivet.

Serien er inspirert av en sann historie om klasse- og kvinnekamp på begynnelsen av 1900-tallet.

Svensk dramakomedie i 3 deler
Produsert av SVT 2013
Med: Sissela Kyle, Maria Kulle, Frida Hallgren, Sofia Ledarp, Ulla Skoog, Allan Svensson, Lena T Hansson, Gustaf Hammarsten m.fl.
Presseansvarlig:Sarah Jordanson Fauske . tlf: 41506747
TV- seere bes henvende seg til Publikumsinfo ,tlf 23 04 70 00