Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. april 2006 kl 22.30 Ekko av Ibsen: Edderkoppfesten

På gyngende grunn

Edderkoppfesten: Tom (Marko Iversen) og Hilde (Silje Salomonsen) sliter litt med forholdet. Foto: Sydvest Film AS.
Edderkoppfesten: Tom (Marko Iversen) og Hilde (Silje Salomonsen) sliter litt med forholdet. Foto: Sydvest Film AS.
Tom og Hilde har vært sammen siden gymnaset. Etter mange års stillstand føler de begge at noe må skje i forholdet deres. De bestemmer seg for å arrangere en hagefest for venner og bekjente. Her vil Tom fri, men en av gjestene skaper store problemer …

Tom er en rolig og stabil fyr i begynnelsen av 30-årene. Han er ganske innadvendt og jobber i barnehage. Hilde har et mye mer sosialt vesen, er glad i å snakke og er svært populær i vennekretsen. De er glade i hverandre, men forholdet trenger ny giv.

I forbindelse med en hagefest som paret arrangerer, planlegger Tom å fri til Hilde. Hovedgjest på festen er Asbjørn, ekskjæreste av Hilde og barndomskamerat av Tom.

Asbjørn er en bajas som liker å stjele oppmerksomheten. I store ordelag gir han inntrykk av å leve et jetset-liv som regissør av musikkvideoer og venn av stjernene. Asbjørn får greie på Toms planer om å fri og gjør en stor sak ut av det å hjelpe ham med å få Hildes ja. Asbjørns hjelp er katastrofalt dårlig og skaper store problemer ikke bare for frieriet, men også for forholdet mellom Tom og Hilde.

Novellefilmkonkurransen
"Edderkoppfesten" er en av åtte novellefilmer som skal sendes under vignetten "Ekko av Ibsen" i vår. Hver av filmene er på 28 minutter.

Nærmere 250 bidrag kom inn til Norsk filmfonds og NRKs novellefilmkonkurranse som ble utlyst i 2004. Seks av produsentene mottok 1,5 millioner kroner fra Norsk filmfond, mens to av filmene ble finansiert og produsert av NRK Drama med ekstern regissør og manusforfatter.

Novellefilmene har Henrik Ibsens forfatterskap som en rød tråd. Fire komedier og fire dramaer er plukket ut.

Juryens hovedfokus var å finne prosjekter som utforsket ideer, temaer, sitater og karakterer i Henrik Ibsens forfatterskap. Handlingen skulle utspille seg i vår egen tid, og historiene skulle være originale samtidsdramaer med bred publikumsappell.

Novellefilm
Produsert av: Geir Netland for Sydvest Film AS
Manus: Tore Renberg & Arild Østin Ommundsen
Regi: Arild Østin Ommundsen
I rollene: Marko Iversen Kanic, Silje Salomonsen, Vegar Hoel, Ulla Marie Broch, Åse Mørk, Rakel Rugaas, Anders Dale.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 2304 9841/9095 5364