Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. juli 2002 kl 20.00 Store forventninger

Vanskelige tider for Pip

Tiden har gått og den vakre Estella som Pip er så forelsket i, kommer til London. Hun er oppdratt av Miss Havisham som har lært henne å behandle menn på en grusom og følelseskald måte. Når Pip møter Estella i London, avviser hun alle hans forsøk på kontakt.

I årene som har gått, har Pip fortsatt sin utdannelse i sosietetslivet. Han har følt seg ovenpå lenge, men blir nedtrykt av Estellas kalde oppførsel og flørting med andre menn. Han blir også sjokkert når han møter Magwitch, forbryteren som han stiftet bekjentskap med da han var liten gutt. Magwitch meddeler nemlig at han er Pips hemmelige velgjører.

Magwitch ble rik når han ble forflyttet til Australia, og har kommet tilbake til London med en dødsdom hengende over seg. Nå vil han se hvordan Pip har disponert hans økonomiske støtte de siste årene.

Pip oppsøker igjen Estella i hennes hus i London, men får beskjed om at hun ikke er hjemme. Når han snur seg for å gå, ser han likevel at hun gjemmer seg bak vinduet.

Om serien
Charles Dickens’ roman ”Store forventninger” handler om konflikt og kjærlighet. Den utforsker kompliserte sider av menneskesinnet - skam, lidenskap, penger og kapitalisme - i en verden hvor brutalitet og viktoriansk eleganse møter hverandre. BBC har laget fjernsynsserie av den mørke, erotiske og usentimentale historien.

Store forventninger er en kjærlighetshistorie, men kanskje mest av alt en historie om selv-fornektelse. Vi følger den unge foreldreløse gutten Pip (Ioan Gruffudd) i hans drømmer om å bli en ”gentleman”.

Pip vokser opp i en liten landsby og har høye forhåpninger om hva han kan oppnå i livet. Etter å ha møtt den rike og manipulerende Miss Havisham (Charlotte Rampling) kommer han i kontakt med hennes unge adoptivdatter, den vakre men hjerteløse Estella (Justine Waddel). Pip forelsker seg hodestups og ønsker mer enn noe annet å oppnå en høyere sosial status for å komme nærmere henne. Ganske uventet viser det seg at han får muligheten til dette.

En mystisk velgjører hjelper Pip til å nå målet sitt og snart er han både høyt ansett og populær. Men han får seg et sjokk når han avslører velgjørerens identitet. Han lærer seg at verdien av vennskap og lojalitet betyr noe helt annet enn materiell velstand.

Britisk fjernsynsserie fra BBC i fire deler
Original tittel: Great Expectations
Regi: Julian Jarrold
I rollene: Ioan Gruffudd, Charlotte Rampling, Clive Russell, Justine Waddell og Bernard Hill
Pressekontakt: elisabeth.buro@nrk.no, tlf: 23049841, mob: 93046697