Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. juli 2004 kl 23.25 Detektiv Jack Frost

Blodig revejakt

Godseierens datter Ruth (Allie Bryne) deltar i revejakten der en dyrevernsaktivist blir drept. (Foto: YTV)
Godseierens datter Ruth (Allie Bryne) deltar i revejakten der en dyrevernsaktivist blir drept. (Foto: YTV)
En gjeng med dyrevernsaktivister som kaller seg "Sabotørene" dukker opp for å protestere under en revejakt. Idet jakthornet gjaller, braker jaktlaget og demonstrantene sammen. Når tumultene er over, ligger en ung mann igjen med dødelige hodeskader.

Gutten, som ble slått i hodet med en klubbe, dør like etter av skadene. Hvem var det egentlig som stod bak udåden? Det er hva førstebetjent David Frost må finne ut i kveldens Detektime.

Snart viser det seg at nok en dyrevernsaktivist er drept, og en annen er forsvunnet. Dermed blir spørsmålet om det er noen som har gått over fra revejakt til menneskejakt. I letingen etter svar oppsøker Frost godseierfamilien som arrangerte revejakten. Men sjefen hans, Mullett, er engstelig for at han skal tråkke aristokratiet på tærne…

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51