Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. desember 2008 kl 10.30 H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits salmer til styrke og håp

Kronprinsessens salmer

Kronprinsesse Mette Marit var selv til stede under innspillingen av
Kronprinsesse Mette Marit var selv til stede under innspillingen av "sorgen og gleden". Her med Kari Bremnes. (Foto: Knut Kollandsrud/Dinamo)
Kronprinsesse Mette-Marits utvalgte salmer

Dokumentaren handler om kronprinsesse Mette-Marits sterke forhold til salmer - fortalt av henne selv og gjennom innspillingen av platen som har fått tittelen "Sorgen og gleden".

"Salmene er bindeleddet mellom meg og Gud, og mellom meg og livet" sier Kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsessens initiativ
Salmer og salmetekster har fulgt kronprinsesse Mette-Marit gjennom hele livet. Hun finner glede, håp og styrke i tekstene. Etter kronprinsessens initiativ og i samarbeid med Kirkelig Kulturverksted er elleve artister invitert til å tolke salmer spesielt utvalgt av henne selv.

Dokumentaren følger prosessen rundt tilblivelsen og innspillingen av "Sorgen og gleden". Kronprinsesse Mette-Marit har selv vært til stede under hele innspillingsperioden.

Kronprinsessen har jobbet lenge med "Sorgen og gleden". I dokumentaren begrunner hun utvalget av både salmer og artister. Mange av beslutningene er knyttet til viktige begivenheter i hennes liv.

Vi kommer inn på de personlige opplevelsene rundt dåp, begravelser, hennes forhold til kongefamilien og ikke minst hennes oppvekst. Kronprinsessen beskriver sine egne opplevelser av kronprinsparets bryllup, barnedåp og av Kong Haralds 70 års dag.

Kjente artister
Medvirkende på salmeplaten er i alt elleve ulike artister plukket ut av kronprinsesse Mette-Marit. Vi møter bl.a. Kari Bremnes, Richard Wolf, Susanne Sundfør, Maria Solheim, Lars Lillo-Stenberg og Solveig Slettahjell.

Langfredag sender NRK1 fra konserten i Kulturkirken Jakob der flere av kronprinsessens utvalgte salmer blir fremført.

Programmet er sendt tidligere.

Dinamo Story AS
Prosjektleder: Odd Arvid Strømstad
Regi: Knut Kollandsrud
Pressekontakt:Karoline Berg, 23 04 94 86/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no