Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. september 2013 kl 21.35 Nytt liv i East End

Kampen mot Tuberkulose


Trangboddhet og nød har lenge gitt tuberkulosen fritt spillerom i bydelen Poplar. Men en nytt røntgenprogram gir håp om å få has på den forhatte sykdommen.

Dr. Turner er en ildsjel for det nye røntgenapparatet, og er overbevist om at det bare er spørsmål om tid før samfunnet ikke lenger vil leve under trusselen.

Nonnene og sykepleierne støtter legen i hans kampanje for å få anskaffet det rette utstyret til området. Imens er Jenny på besøksrunder til en familie som har lidd tragiske tap på grunn av den livsfarlige sykdommen.

Om serien
"Nytt liv i East End" er en beretning om den unge jordmoren Jenny Lee og hennes liv på Londons østkant i 50-årene. Serien er basert på Jennifer Worths bestselgende memoarer. Det er en underholdende skildring av fødsel, liv, død og et samfunn på terskelen til store sosiale omveltninger.

Premieren på "Nytt liv i East End" i januar 2012 ble sett av over 10 millioner britiske seere. Det er den mest sette dramaserien på BBC siden de nye seermålingene begynte i 2001. Sesong 2 startet på BBC1 i januar 2013.

Britisk dramaserie (2013)
Originaltittel: Call the midwife
Produsert av BBC
Med: Jessica Raine, Jenny Agutter, Pam Ferris, Miranda Hart m.fl.
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900