Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mai 2010 kl 19.55 Mesternes mester

Det siste hinderet


Etter åtte uker med sol, hygge og nyskapte vennskap i trivelig konkurranselek er det nå klart for "Fysisk III" og kamp om en plass i finalen. Tidligere meritter og prestasjoner betyr lite for de fire gjenværende når de skal gjennom de tøffeste fysiske utfordringene hittil i "Mesternes Mester".

I starten var det sosiale viktigst for flere av deltakerne. Nå som det er kun ett hinder igjen før finalen, vil alle de gjenværende gi alt for å komme seg videre. Og alt må de gi om de skal ha sjanse til å sikre seg en finalebillett. I de tidligere fysiske konkurransene har deltakerne tidvis blitt satt på tøffe prøver – men de hardeste øvelsene er selvsagt spart til slutt: Stikkordene er idioti, melkesyre og elektrisk sjokkbehandling.

Beinhard førstedag
På den første konkurransedagen skal deltakerne gjennom to øvelser som er harde hver for seg, men som med bare en kort pause i mellom dem utgjør en knallhard kombinasjon.

Den første øvelsen kalles for "Idioten". Mellom to linjer med 20 meters avstand fra hverandre skal deltakerne løpe frem og tilbake i 5 minutter. Den som fullfører flest lengder, vinner konkurransen. Under en stekende sol, og på en støvete grusbane blir det en kamp mot seg selv og de andre for å holde beina i gang så raskt og lenge som mulig.

Kort tid etterpå er det igjen deltakernes bein som får tøff behandling i konkurransen som kalles "Melkesyre". Side om side skal deltakerne "sitte" oppetter en vegg. Men uten stol eller krakk får lårmuskulaturen virkelig kjørt seg, og det rister og skjelver godt i både bein og sinn for de fleste. Faller man ned er man ute, og det er den som sitter lengst som vinner.

Kroppsbehandling og elektrosjokk
Etter den hardeste konkurransedagen så langt i "Mesternes mester" får deltakerne endelig litt etterlengtet kroppslig behandling fra en massør. Med badekåper, champagne og jordbær blir det spabehandling for både kropp og sjel. Men enkelte deltakere lar ikke en anledning til å lage show og moro gå fra seg, så det blir spa med en twist…

Den siste og avgjørende konkurransen for hvem som blir immun og hvem som må ut i natt-test, er en klassiker fra den første sesongen: "Elektrisk hinderbane". Et gjørmehull av en bane hvor man må krype og hoppe igjennom hindre med en spenning på 12.000 volt er utfordringen deltakerne står overfor. Det er fellesstart og sistemann, over målstreken i hver runde blir slått ut frem til det står to igjen i en duell om konkurranseseieren. Og det er i denne øvelsen avgjørelsen faller: hvem blir immun og sikrer seg en plass i finalen, og hvem havner sist og må velge ut en motstander til natt-testen?

Om programserien
I hvert program skal utøverne gjennom tre krevende utfordringer som vil sette alle deres evner på prøve. Etter tre konkurranser må den utøveren som ligger sist sammenlagt, velge med seg en motstander fra gjengen til duell i "Nattesten". Kun sammenlagtvinneren den uken er immun mot å bli valgt ut. "Nattesten" er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre til neste uke.

Samtidig som de konkurrerer mot hverandre, lever deltakerne sammen i et hus på Malta. Der utvikles det nære vennskapsbånd og seerne kommer nærmere innpå og blir kjent med de gamle idrettsheltene på en helt ny måte. Det blir ti programmer før årets Mesternes mester endelig kåres. Årets yngste deltaker er 31 og årets eldste er 53 år gammel.

Den første runden av "Mesternes mester", som ble sendt i januar og februar i fjor, ble en formidabel seersuksess. I gjennomsnitt fulgte 1 172 000 nordmenn med på den spennende konkurransen hver uke. Det høyeste seertallet var 1 241 000.

Her er årets deltakere i Mesternes mester:
Her er årets deltakere i Mesternes mester

Norsk underholdningsprogram 2010
Produsert av: Rubicon TV AS for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Kommentatorer: Ådne Søndrål og Ove Eriksen
Medvirkende: Trine Hattestad, Anette Bøe, Brit Pettersen Tofte, Andrine Flemmen, Nina Solheim, Jim Marthinsen, Per Egil Ahlsen, Espen Bredesen, Bjarte Engen Vik, Daniel Franck, Jan Kvalheim.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice

LENKER
  • Her er årets deltakere i Mesternes mester