Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. august 2006 kl 19.55 'Allo, 'Allo!

La ballongen gå

Kaptein Geering (Sam Kelly) og oberst von Strohm (Richard Marner) blir etterforsket av herr Flick. (Foto: BBC)
Kaptein Geering (Sam Kelly) og oberst von Strohm (Richard Marner) blir etterforsket av herr Flick. (Foto: BBC)
Herr Flick iverksetter etterforskning, og de engelske pilotene får et uventet løft.

Det har vært mye om og men med maleriet av "The Fallen Madonna with the Big Boobies". Flere kopier eksisterer, og det er nå usikkert hvor de forskjellige maleriene befinner seg. Herr Flick setter i gang en etterforskning, og både oberst von Strohm og kaptein Geering blir fengslet.

I mellomtiden jobber René og hans kumpaner for at de britiske flygerne Carstairs og Fairfax skal komme hjem. Ideen er å samle inn nok tøy til å kunne sy en luftballong.

Om serien
"Listen carefully, I shall say this only once…" Handlingen i "Allo, Allo" foregår i det okkuperte Frankrike under andre verdenskrig, og kaféverten René er landets mest ettertraktede mann.

Med den tyske hæren som stamgjester i baren, risikerer René livet. Han hjelper motstandsbevegelsen å skjule to britiske flygere og en radiosender oppe i andre etasje på rommet til sin svigermor. I tillegg er han innblandet i å gjemme det verdifulle bildet av "The Fallen Madonna with the Big Boobies" i en stor pølse, som tyskerne har fått snusen i.

Men Renés største problem er kona Edith, og hva hun kommer til å gjøre med ham når hun blir klar over hans affærer med de to sexy serveringsdamene i kafeen.

Utover våren og sommeren byr NRK på et gledelig gjensyn med "Allo, Allo" som ble produsert av BBC i første halvdel av 1980-årene. Serien ble en gigantisk suksess, og vant flere priser i England, blant annet for beste sitcom (1986), beste situasjonskomedie (1987) og morsomste tv-show (1987 og 1990).

Serien ble første gang vist i NRK i 1989. NRK har nå kjøpt inn samtlige 85 episoder. Disse vil bli sendt i reprise på NRK1, foreløpig programsatt i perioden april – september i år.

Britisk komiserie i seks deler, sesong 2 (1985)
Produsert av BBC
Originaltittel: ’Allo, ’Allo!
Med Gorden Kaye (René), Carmen Silvera (Edith), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blanche), Francesca Conshaw (Maria Recamier), Rose Hill (Ediths mor), Kirsten Cooke (Michelle Dubois), Richard Gibson (Herr Flick), Richard Marner (Oberst von Strom) og Sam Kelly (Kaptein Göring)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900

Les mer: http://www.bbc.co.uk/comedy/guide/articles/a/alloallo_7770250.shtml


LENKER
  • http://www.bbc.co.uk/comedy/guide/articles/a/alloallo_7770250.shtml