Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. april 2004 kl 18.30 Johnny og Johanna

Merkelige beskyldninger

Johnny (Nikolai Djupesland) liker ikke alt snakket om fengsel. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Johnny (Nikolai Djupesland) liker ikke alt snakket om fengsel. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Johanna har valgt fengsel som tema for særoppgaven sin, noe som overrasker Johnny. Itillegg har faren hennes, Gustav, hintet om at Eddie har sittet inne. Er han bare sjalu?

Egentlig skal Johanna på speidertur denne helgen, men da turen blir avlyst, får hun en idé som i utgangspunktet virker god. Hva hvis hun prøver å oppleve hvordan det er å være i fengsel selv?

Med Johnnys hjelp installerer hun seg i kjelleren for å teste fengselslivet, men som vanlig går det ikke helt som det skal når Johanna legger planer…

Johnny har også fått mer å tenke på enn Gustavs beskyldninger. Mette har nemlig invitert ham på kino…

Om serien
"Johnny og Johanna" er en ny dramaserie for unge i tolv deler, produsert av Barne- og ungdomsavdelingen i NRK. Serien tar oss med inn i den nye familien til Johnny og Johanna.

Johanna blir glad og tror hun får en storebror da Johnny og faren hans Eddie flytter inn hos henne og moren Line. Men Johnny er ikke like begeistret, og det blir ikke bedre da han havner i den beryktede B-klassen på den nye barneskolen.

Nikolai Djupesland som spiller Johnny, er et nytt fjes på skjermen, mens Maiken Kolle Riskild (Johanna) allerede har lang erfaring som barnespøkelset i Barne-tv-serien "Uhu!". I rollen som Johannas mor Line finner vi Ines Prange, mens Stig Henrik Hoff spiller Eddie, Johnnys far. Prosjektleder Birgitte Iuel har tidligere blant annet jobbet med NRKs populære julekalender "Jul på Månetoppen".

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og ungdom
Prosjektleder: Birgitte Iuel
I rollene: Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Maiken Kolle Riskild, Nikolai Djupesland, Svein Roger Karlsen, Ole-Jørgen Nilsen, Gisken Armand, Annette Roth, Anette Waaler, Mikkel D. Nygaard
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252