Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. februar 2013 kl 21.30 Hvem tror du at du er?

En reise med spørsmål i bagasjen


De fleste kjenner til familien Stoltenberg. Men selv vet Thorvald Stoltenberg svært lite om sin egen familiebakgrunn. Dette vil han endre på nå.

Fredsmekleren, den tidligere utenriks- og finansministeren, diplomaten, foredragsholderen og livsfilosofen har sans for den gode historien, og det han hittil har fortalt om slekten sin, har vært basert på familiemyter og løse teorier. For første gang skal Thorvald etterprøve disse historiene og finne ut om det han selv har trodd om familiebakgrunnen sin i alle år har rot i virkeligheten.

Mange av familiemytene omhandler to personer som har vært svært viktige for Thorvald gjennom hele oppveksten; besteforeldrene hans. Bestefaren Thorvald Heyerdal Stoltenberg kom fra en kjent borgerslekt, mens hans kone Gertha kom fra et av de mest belastede arbeiderstøkene på Oslos østkant. Hvor stor var egentlig denne kulturkollisjonen mellom Thorvalds besteforeldre? Og hvorfor snakket aldri bestefar om sin egen oppvekst?

Spørsmålene er mange når Thorvald legger ut på sin reise tilbake i familiehistorien. En reise som fører ham blant annet til Frankrike og byen Cognac.

Svar avdekkes, myter forkastes og en vakker kjærlighetshistorie trer frem i lyset.

Om serien
I denne serien forsker åtte kjente, norske personer på slekten sin for å finne ut hvem deres forfedre var og hva slags liv de levde. Under innspillingen blir de bedre kjent med Norges historie, sine forfedre – og seg selv.

De vi møter i sesong to av "Hvem tror du at du er?" er komiker og skuespiller Linn Skåber, mesterkokk Eyvind Hellstrøm, musiker Jan Eggum, skihelt Vegard Ulvang, skuespiller Kari Simonsen, ballettsjef Ingrid Lorentzen, og eks-politiker Thorvald Stoltenberg i deres jakt på slekten og røttene sine.

Produsert av Monster Entertainment AS
Prosjektsjef NRK: Marie Sjo
Produsent: Jan Egil Ådland
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41506747.
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.