Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. juli 2003 kl 21.05 Niern: Niern: King Kong

Tidenes monsterfilm

Klassikeren
Klassikeren "King Kong" på NRK2 i kveld
Brunetten Fay Wray bleket håret sitt og tok rollen som Ann Darrow i "King Kong" etter å ha blitt lovet at hun skulle spille mot den høyeste og mørkeste skuespilleren i Hollywood. Overraskelsen var stor da det viste seg at den mystiske motspilleren var en 15 meter høy ape. I kveld kan du se klassikeren "King Kong" på NRK2.

"King Kong" har fått status som en av våre fremste monsterfilmer, og den imponerende sluttscenen på toppen av Empire State Buliding er i dag blitt filmhistorisk folklore.

Jakten på skjønnheten og udyret
Det hele begynner da en dokumentarfilmskaper vil ha en vakker kvinne med i sin neste film. Innspillingen skal foregå i svært ukjente farvann, og han får ingen skuespillerinner til å dra inn i de uutforskede områdene.

På gaten i depresjonstidens New York finner han den fattige og vakre Ann, og lokker henne med. Ekspedisjonen havner etter hvert på Skull Island, der Ann blir tatt til fange av innfødte og skal ofres til kjempegorillaen Kong. Da Kong åpenbarer seg og tar Ann med seg til sitt hjem, følger ekspedisjonen etter. Jakten, som skal involvere både dinosaurer og New York, er i gang.

Amerikansk spillefilm fra 1933
Regi: Merian C. Cooper og Ernest B. Schoedsack
I rollene: Fay Wray, Robert Armstrong, Bruce Cabot, Frank Reicher, Sam Hardy
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96