Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 23. juni 2009 kl 22.35 Livvaktene

En desperat far

Livvakt-aspirantene i
Livvakt-aspirantene i "Livvaktene" er f.v. Rasmus (Søren Vejby), Jasmina (Cecilie Stenspil) og Jonas (André Babikian). (Foto: DR)
En traumatisert far er desperat etter at sønnens liv er gått tapt, og livvaktene frykter at han skal hevne seg på forsvarsministeren.

En dansk forsvarsministers tankeløshet under et besøk i Irak kom til å koste en av hans unge livvakter livet i første episode av "Livvaktene". Konsekvensene av dette danner forgrunnen i handlingen i ukens episode, der den dreptes far – en traumatisert bosnier – har lagt for dagen at han nå er desperat. Men ingen vet hvor han er, og internt i PET frykter man at han kan komme til å hevne seg på forsvarsministeren.

Opp til eksamen
Den overordnede historien i "Livvaktene" dreier seg om tre unge politifolk som blir utdannet til livvakter hjemme i København. De tre er den egyptiske indvandrer Jasmina, jegersoldaten og don juan’en Jonas, samt odelsgutten Rasmus. Men før de blir opptatt i det danske politiets etterretningstjeneste (PET), venter en spesielt utfordrende eksamensoppgave trekløvret.

Om serien
"Livvaktene" er en nyskapende dansk spenningsserie om tre unge livvakter som setter livet på spill i demokratiets tjeneste. Det er den egyptiske indvandrer Jasmina, jegersoldaten og don juan’en Jonas samt odelsgutten Rasmus.

I tillegg til livvakt-aspirantene Jonas Goldschmidt, Jasmina El Murad og Rasmus Poulsen teller gruppen vi blir kjent med i det danske politiets etterretningstjeneste også kriminalinspektør Leon Hartvig, politimester Benedikte Tønnesen, overassistent Diana Pedersen, gruppeleder Kurt Birk (Lille-Kurt), visekriminalkommisær Kurt Henriksen (Store-Kurt) og rettspsykiater Jørgen Boas.

Serien er skapt av Mai Brostrøm og Peter Thorsboe som også sto bak krimserien "Ørnen", tidligere sendt i NRK. De to startet samarbeidet med den danske serien "Rejseholdet".

Forfatterparet tiltrakk seg ikke bare dansk og nordisk oppmerksomhet, men i høy grad også internasjonal oppmerksomhet da begge de sistnevnte seriene ble hedret med hver sin International Emmy Award.

Dansk spenningsserie i ti deler (2008)
Originaltittel: Livvagterne
Produsent: Danmarks Radio Tv Drama
I rollene: André Babikian, Rasmus Bjerg, Thomas W. Gabrielsson, Ditte Gråbøl, Ellen Hillingsø, Tommy Kenter, Cecilie Stenspil, Søren Vejby m.fl.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • www.dr.dk/livvagterne