Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. oktober 2001 kl 00.00 Gid han lenge leve må - Paul Simon

Live Paul i Paris

Paul Simon fyller 60 år 13. oktober og kan se tilbake på en usedvanlig lang karriére som låtskriver og artist.
Paul Simon fyller 60 år 13. oktober og kan se tilbake på en usedvanlig lang karriére som låtskriver og artist.
En av rockens største låtskrivere noensinne fyller 60 år i høst. I Paris i fjor startet han det nye århundret med en konsert som inkluderer alle hans gamle slagere så vel som helt nye sanger. Paul Simon manifesterer også i dag sine kvaliteter som artist, over 30 år etter han slo igjennom.

Den lille store Paul Simon fra New Jersey i USA kom først inn i musikkbransjen sammen med sin partner Art Garfunkel. Mellom 1965 og 1970 var ”Simon And Garfunkel” en av de mest suksessfulle duoer i musikkens historie. Dessverre brøt de samarbeidet på grunn av uenighet, og siden har Paul Simon hovedsakelig jobbet som soloartist.

Vestlig
Paul Simons siste album ”You`re the One” er hans første på ti år. Musikalsk er materialet stort sett vestlig inspirert, i motsetning til flere tidligere plater som har hatt mye afrikansk eller sør-amerikansk preg.

Med den kjente capsen på hodet og et dusin musikere i ryggen startet Simon en lanseringsturné for ”You`re the One” på Olympia i Paris i fjor høst. Han fremfører klassiske låter som ”Bridge over Troubled Water”, ”Homeward Bound” og ”The Boxer”, samt en del av det nye materialet.

Ikke bare nostalgi
Dagbladet ga konserten i Stockholm samme høst terningkast fem og kalte den en slags revidert ”Paul Simon Songbook”:

”Paul Simon er så mye mer enn mimring, noe ikke minst de nye sangene som ”Darling Lorraine”, ”The Teacher”, ”Love”, ”Old” og ”Look at that” viser. Søtheten er bitter, bak øyeblikkene av lykke lurer alltid den mørke avgrunnen, og om Simon i sitt 60. år ikke lenger har en stor stemme å framføre tekstene med – stor har den egentlig aldri vært – gjør ordene inntrykk, i dag som i 1965”, skrev Terje Mosnes.

Nå er det seernes tur til å oppleve en av rockens fineste poeter.

Britisk produksjon.
Original tittel: Paul Simon – Live in Paris
Pressekontakt: Elisabeth Burø,tlf: 23049841

Bilder
1, 2, og 3: Paul Simon fyller 60 år 13. oktober og kan se tilbake på en usedvanlig lang karriére som låtskriver og artist.