Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. desember 2002 kl 20.05 Ikke reis dit!: Australia

Å reise er fali’ det!

Ludvig fra Flåklypa ville nikket samtykkende, men i reiseserien ”Ikke reis dit!” bærer det likevel til tre kontinenter sammen med BBC-reportere som opplever alt som farlig er.

Ja visst blir det eksotisk i “Ikke reis dit!” der vi lærer om ubehagelige utfordringer under fremmede himmelstrøk. Det vanker gode tips om ting vi ikke bør oppsøke om vi legger turen til Australia, Sør-Amerika og Afrika. I løpet av tre dager denne uken tar NRK2 oss med på en reise til disse kontinentene.

Giftige, stikkende Australia
Første stopp er Australia og dette vakre kontinentets giftige og stikkende sider. Nemlig slangene, giftedderkoppene, brennmanetene, blodmidden, mengder av giftig fisk og skalldyr – for ikke å snakke om haiene og krokodillene.

Sør-Amerikas anakonda
Den kjempemessige kvelerslangen anakonda skal man passe seg for om man sover ute i Sør-Amerikas jungel. Det er dem som har våknet opp på innsiden av dette monsteret. Til og med froskene kan være giftige her, men moskitoen er den som tar flest liv fordi den overfører sykdommen malaria til millioner av mennesker.

Afrika jakter på deg
Mange er de som har tatt turen til Afrika på jaktsafari. Uten å tenke videre over at storviltet også er på konstant jaktsafari etter dem – før det er for sent. I tillegg til løvene, leopardene, neshornene og flodhestene byr Afrika også på slanger, giftedderkopper, dødsbier, skorpioner og haier – bare for å nevne noe.

Innkjøpt program fra BBC Worldwide
Original tittel: Don´t Go There!
Producer: Dick Colthurst
Produsent: BBC production for Travel Channel
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57