Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. juli 2000 kl 19.30 Ryk eller reis

Ryk eller reis (ttv)


NRK1 onsdag 12. juli kl 19.30
Ryk eller reis (1:8)
Premiere!

Familiene skal ha det gøy!

- I \"Ryk eller reis\" er det viktigst at familene som deltar har det gøy, sier programleder Ingeborg Heldal. Hun leder sommerens morsomste spørrequiz på NRK1 hver onsdag fra og med 12. juli. - Da prosjektleder Inger Gunn Sande fra NRK Troms ville ha meg som programleder ble jeg veldig glad, sier Ingeborg.

Mange husker sikkert den mørkhårede læreren fra Slottsplassen som med sin klasse 4A fra Uranienborg skole fikk hilse på president Bill Clinton med forsider i tabloidavisene som resultat. - Det hele var en tilfeldighet, og jeg skjønte ikke før sirkuset var i gang hva det var pressen så som en salgbar vinkling. Da Redaksjon 21 ringte for å få meg i studio slo jeg til fordi jeg ville si min versjon samt sette standard.

Familieunderholdning
\"Ryk eller reis\" er familieunderholdning hvor to familier konkurrerer mot hverandre og hvor vinnerne får en vinnerbillett verdt 20.000 kroner og taperne får hver sin koffert med sommer-rariteter. Alle som meldte seg på til programserien måtte ha en spesiell feriehistorie å fortelle. - Den verste var om en familie som opplevde både brann, oversvømmelse, lynnedslag, sykdom i familien og båthavari på en og samme ferie. Snakk om uflaks!

I programmet skal lagene konkurrere både i teoretiske og praktiske oppgaver. Og Ingeborg Heldal er både programleder og dommer. - Jeg har fått være med å utvikle det fra idé til ferdig konsept. Det er ikke hipt eller trendy men et hyggelig familieprogram. Og vi har med vanlige familier fra hele Norge.

Kurs hos Petter Nome
Ingeborg Heldal hadde riktignok en gjesteopptreden i NRK Undervisning for mange år siden, men hun har smått med programledererfaring for øvrig. Petter Nome ble derfor engasjert som kursholder for frøken Heldal og etter noen dagers intensiv opplæring i Oslo, følte Ingeborg seg mer trygg foran kamera. - Jeg er veldig glad for denne sjansen og flyttet med glede til Tromsø da tilbudet kom. Etter \"Ryk eller reis\" skal jeg jobbe som researcher i NRK Troms frem til jul, og så får vi se hva som skjer videre. Det vet jeg ikke enda, sier en lykkelig og nybakt NRK1-programleder.

Og lagene er:
Gult lag fra Eiksmarka består av Kathrine W. Stokke (45), Cristopher W. Stokke (12) og Thomas W. Stokke (10)

Rødt lag fra Lyngdal er Reidar Thomsen (43), Thomas Thomsen (12) og Thommy Thomsen (12)

Lagene skal gjennom oppgaver som består av bokstavlek, puslespill, barneord, stafett, Gal Guide og Kjendisferie.

NRK1 onsdag kl 19.30

Bilder

Ingeborg Heldal debuterer som programleder i \"Ryk eller reis\" 12. juli på NRK1. (Foto: NRK Troms)

NRK Troms satser på spørrequiz med Ingeborg Heldal som programleder i sommer. (Foto: NRK Troms)

Det gule laget er fra Eiksmarka og består av Kathrine W. Stokke og sønneneCristopher og Thomas
Det røde laget er fra Lyngdal og her er det far Reidar Thomsen som har med seg sønnene Thomas og Thommy

Egenprodusert fra NRK Troms
Programleder: Ingeborg Heldal, tlf. 77661231
Prosjektleder: Morten Johansen, tlf. 77661296
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956