Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. september 2012 kl 21.30 Brennpunkt: Forsvareren

Å forsvare Norges mest forhatte mann


NRK Brennpunkt har fulgt Geir Lippestad tett gjennom det som har vært hans mest krevende år, både som forsvarer for Anders Behring Breivik og som medmenneske.

Det første Lippestad tenkte da han ble bedt om å forsvare Breivik, var: "Nei, det kommer ikke på tale. Han har drept barn som er på alder med mine egne barn." Likevel sa han ja. I Brennpunkt i kveld forteller han hvorfor.

Krevende prosess
Ved å være til stede der kameraene vanligvis ikke slipper til, blant annet på forsvarerens arbeidsrom i Oslo tinghus under den ti uker lange rettssaken, får du for første gang være vitne til diskusjonene, dilemmaene, frustrasjonen og de vanskelige avgjørelsene forsvarerne måtte ta under den svært krevende saken.

Filmen ønsker også å gi et inntrykk av hvor ensomt og vanskelig det har vært å skulle være lynavleder for en person som står bak så grusomme handlinger.

Om programmet
Brennpunkt er NRKs ledende program for undersøkende journalistikk på fjernsyn. Det avslørende og samfunnskritisk dokumentarprogrammet har vunnet en rekke priser og utmerkelser, både norske så vel som utenlandske.

Egenproduksjon 2012.
Prosjektleder NRK, Odd Isungset.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75 / mobil: 414 146 53.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.