Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. september 2002 kl 22.30 Melonas

Fruktig, friskt og tullete

Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim er
Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim er "Melonas". (Foto: Knut Bry)
NRKs nye humorserie ”Melonas” handler om livets små og store absurditeter. Her har Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim laget sin egen vri på dagliglivet, noe vi får ta del i hver torsdag i seks uker fremover.

Det skal handle om brysomme dobesøk, slitsomme treningsinstruktører og kolleger som er dritings. Om kroppsfiksering, hypokonderi, lukeparkering og ellers en god del av hverdagens små øyeblikk som det er mulig å kjenne seg igjen i. Eller kanskje er disse øyeblikkene heldigvis ikke så lett gjenkjennelige for den gjengse seer?

- Navnet ”Melonas” valgte vi fordi vi synes det er fruktig, friskt og ikke minst tullete, og det håper vi også at programmet skal være, sier Stine Buer.

”Melonas” er intet studioprogram, men er utelukkende bygget på sketsjer. Serien består av 120 sketsjer uten gjennomgangsfigurer, der de tre jentene spiller omtrent 80 roller hver. Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim har også skrevet alle manus til sketsjene.

Jentene og prosjektet
Stine Buer (30) har vært i NRK-familien siden hun debuterte som skuespiller i ”Halvsju” i 1986. Etter journaliststudier og Blindern har hun vært programleder i ”Go’ elg”, ”Norsk Melodi Grand Prix” og ”Reser”, og laget i fjor høst et portrettprogram av prinsesse Märtha Louise. I sommer har hun vært reporter i ”Sommeråpent”, og nå får hun et underholdningsprogram i egen regi. – Det blir utrolig spennende å se hvilken mottakelse vi får. Vi føler at vi har fått gjøre vårt eget, sier Stine.

Pernille Sørensen er 25 år og tilknyttet stallen til Stand Up Norge, hvor hun har jobbet i tre år. Til høsten bærer det ut på turné med Jonas Rønning. Med ”Melonas” debuterer Pernille på fjernsyn, men hun har tidligere jobbet en del med radio. - Det har vært kjempegøy å være med på en tv-produksjon. Å være fem forskjellige figurer på en og samme dag gjør at man oppdager nye sider ved seg selv, så hvis muligheten byr seg, vil jeg mer enn gjerne være med på å lage mer tv, sier Pernille som avslører at hun har mer på lager, og at hun og de andre jentene skriver på nye ting hele tiden.

Kristin Skogheim (32) er skuespiller og har lang erfaring fra tv, både som programleder og skuespiller. - Stine og jeg hadde vårt første møte i fjor vår, og nå er det endelige programmet klart for skjermen, sier Kristin som karakteriserer serien som et sketsjprogram som legger vekt på det visuelle i tillegg til humoren. - Vi er tydelig i formen, og jeg tror seerne fort skjønner hva slags program dette er. Vi skildrer hverdagen med en twist, men vi forholder oss til virkeligheten, sier Kristin.

NRK Underholdning
Egenprodusert humorprogram
Medvirkende: Stine Buer, Kristin Skogheim og Pernille Sørensen
Prosjektleder: Cecilie Wøien
Pressekontakt:Sabine Hammari , 23 04 99 18/90 18 36 10