Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. august 2009 kl 23.40 Dokusommer: Men livet lever

Portrett av en døende mann

Truls Frogner er 56 år og får beskjed om at han ikke har lenge igjen å leve. (Foto: Sant og Usant/NRK)
Truls Frogner er 56 år og får beskjed om at han ikke har lenge igjen å leve. (Foto: Sant og Usant/NRK)
Truls Frogner er 56 år da han får beskjed om at han snart skal dø. Dødsdommen starter et opprør i ham, og han finner styrke og motivasjon til å sette i gang med en rekke prosjekter.

Kreften er et faktum, og Truls Frogner må oppleve det de fleste frykter i en sykdomsperiode, nemlig beskjeden om at han kun har kort tid igjen å leve.

Truls legger seg ikke ned for telling av den grunn, men finner derimot en indre styrke og en opprørskraft i seg. Han setter i gang med prosjekter han ikke har gjort tidligere, og engasjerer seg blant annet sterkt i kampen mot kreft. Han blir sentral i Kreftforeningens kampanje om menn og kreft, og gir ut boka "LEV!".

Det viktigste og mest grunnleggende han gjør, er likevel å stille seg noen store og sentrale spørsmål: Hva er viktig i livet mitt nå?

Humør og styrke
Regissør Anita Larsen er 30 år og har alltid vært redd for døden. Historien til Truls gjør et sterkt inntrykk på henne. Hvordan er det mulig å være så glad og positiv når en vet at en har kort tid igjen å leve?

Anita Larsen tegner et portrett av en mann med stor humoristisk sans, en mann som møter kreftsykdommens ulike faser på en oppsiktsvekkende måte.

Filmen er sendt tidligere.

Norsk dokumentar
Produsert av Sant og Usant for NRK (2007)
Regi og manus: Anita Larsen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716/ 23 04 40 79
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900