Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. september 2000 kl 19.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 22. september kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Fra Bjørnson til Clint Eastwood

I høstens tredje filmmagasin gir programlederne Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth oss blant annet et innblikk i filmatiseringen av Bjørnsons fortelling \"Fiskerjenten\" og en anmeldelse av Clint Eastwoods nyeste film, \"Space Cowboys\".

I regi av Thomas Robsahm filmatiseres nå Bjørnstierne Bjørnsons fortelling \"Fiskerjenten\" med Herborg Kråkevik i hovedrollen som Petra. Filmredaksjonen har vært på settet i Bergen og snakket med regissør og skuespillere og tatt en titt på Bryggen som er ombygget for anledningen. \"Det største i verden\" blir filmens tittel som skal være kinoklar neste høst.

Ny film fra Wim Wenders
Endelig har \"The Million Dollar Hotel\" premiere. Regien er ved Wim Wenders (\"Himmelen over Berlin\", \"Paris, Texas\", \"Buena Vista Social Club\") og det er Bono fra U2 som står for manuset. Pål Bang-Hansen har truffet Wenders for å høre hva han vil fortelle med sin siste film.

Bygdekinoen 50 år
Fra den gang billetten kostet kr 1 for voksne og 50 øre for barn har bygdekinoen sørget for at også de utenfor byene har fått gå på kino. Bygdekinoen feirer seg selv denne uken etter 50 år på veien, og Filmredaksjonen gratulerer jubilanten.

I Filmredaksjonen i kveld anmeldes dessuten Clint Eastwoods romfartskomedie \"Space Cowboys\" og spanske \"Ensomme hjerter\" (regi: Benito Sambrano).

NRK2 fredag kl 19.30

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Sendes i reprise på NRK2 påfølgende søndag
Redaksjonsleder: Erlend Eskeland
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)