Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 29. januar 2010 kl 19.55 Film: Kinsey

Om USAs seksuelle historie

Alfred Kinsey (Liam Neeson) var ettertraktet av pressen. (Foto: Qwarty Films, American Zoetrope).
Alfred Kinsey (Liam Neeson) var ettertraktet av pressen. (Foto: Qwarty Films, American Zoetrope).
Filmregissør og manusforfatter Bill Condon tar her for seg livet til den berømte sexforskeren Alfred Kinsey. Det blir en reise inn i den menneskelige oppførsel. Samtidig er det historien om en mann som er drevet til å avdekke nasjonens mest intime hemmeligheter – og de som ligger begravet i ham selv.

På 1940-tallet lot Alfred Kinsey den menneskelige seksualitetens ånd slippe ut av lampen med sin banebrytende forskning, og han forandret amerikansk kultur for alltid. Effekten av Kinseys forskningsresultater rystet en hel verden, og er den dag i dag gjenstand for hissig debatt. For noen ble han en helt som kjempet for toleranse, for andre var han en eventyrer som gikk altfor langt. Men først og fremst var Alfred Kinsey et menneske av kjøtt og blod – en mann fanget av tiden han levde i og av konfliktene i sin sjel. Men han hadde bestandig håpet om å oppleve en bedre verden.

Regissøren benytter stilen fra Kinseys egne berømte seksuelle intervjuer. Vi følger vitenskapsmannens ekstraordinære vei fra en upåaktet tilværelse til gjenkjennelse verden over og varige kontroverser.

Han var sønn av en strengt gudfryktig lærer som fordømte begjærets ondskap. Kinsey gjorde opprør mot sin strenge oppvekst, og lot seg trekke inn i sansenes verden. Han bestemte seg for å bli en Harvard-utdannet zoolog som spesialiserte seg på insekter. Det vil si, inntil han møter en åndfull og frisinnet kvinne, Clara MacMillan, som får ham interessert i et nytt emne: sex.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk drama (2004)
Originaltittel: "Kinsey"
Med Liam Neeson (Alfred Kinsey), Laura Linney (Clara), Chris O’Donnell (Wardell Pomeroy), Michael L. Bash (student) og Tim Curry (Dr. Thurman Rice)
Regi: Bill Condon
Kontaktadresse for presse:Presse, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no