Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 5. februar 2008 kl 20.00 Robin Hood

Hvem skjøt sheriffen?

Robin Hood (Jonas Armstrong) gjør alt han kan for å stoppe snikskytteren i Nottingham.
Robin Hood (Jonas Armstrong) gjør alt han kan for å stoppe snikskytteren i Nottingham.
En mystisk snikskytter herjer i Nottingham og uskyldige liv går tapt. Søkelyset rettes mot Robin Hood. Da sheriffen selv blir forsøkt drept, ser han på dette som en mulighet til å bli kvitt Robin en gang for alle.

Han beordrer sin medhjelper til å drepe enda flere uskyldige mennesker for å styrke mistanken mot Robin ytterligere. Robin gjør på sin side imidlertid alt han kan for å stoppe drapene.

Klarer de å fange den mystiske snikskytteren? Og slipper sheriffen unna med det han har gjort?

Om serien
Robin Hood er en velkjent figur og elsket av millioner verden rundt. Nå er mannen som stjeler fra de rike og gir til de fattige tilbake i en modernisert versjon.

BBC har produsert tv-serien om Robin av Locksley, som denne gangen er gjort mer morsom, moderne og intelligent for å appellere til dagens publikum. Serien fikk veldig god mottagelse i England, og de første syv episodene hadde i gjennomsnitt syv millioner seere.

I rollen som Robin Hood finner vi den unge, lovende og relativt ukjente Jonas Armstrong. Den onde sheriffen av Nottingham spilles av den mer erfarne Keith Allen, som har spilt i filmer som "24 Hour Party People", "Trainspotting" og "The Others".

Richard Armitage spiller Sir Guy av Gisborne. Armitage er blant annet kjent for sin rolle som John Thornton i serien "Nord og sør".

Britisk dramaserie
Produsert av Tiger Aspect Productions for BBC (2006)
Originaltittel: Robin Hood
Med: Jonas Armstrong (Robin Hood), Lucy Griffiths (Marion), Sam Troughton (Much), Gordon Kennedy (Little John), Harry Lloyd (Will Scarlett), Joe Armstrong (Allan A. Dale), William Beck (Roy), Keith Allen (Sheriffen i Nottingham), Richard Armitage (Sir Guy av Gisborne), Michael Elwyn (Sir Edward), Anjali Jay (Djaq)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer på BBC