Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. oktober 2012 kl 21.30 Lydverket

Big in Japan


Hedmarkingene i Team Me har det siste året erobret Norge og Europa. Nå vil de bli "big in Japan". Det engelske punkbandet Gallows forutså opptøyene i London, og er et hissig fyrverkeri live. Nå er de tilbake med ny vokalist og er enda sintere.

Team Me har hatt ekstrem suksess siden de ble plukket opp av NRKs Urørt-redaksjon i 2008. De vant Spellemannprisen for debutalbumet, har turnert Europa med hell, og tidligere i år prøvde de seg i Japan. I Lydverket spiller hedmarkingene live, og du får klipp fra den ferske dokumentaren om turneen i det fjerne Østen.

Talk that talk
Det å levere en stor konsertopplevelse handler ikke bare om å synge og spille riktig, men også om å holde tonen med fansen mellom låtene. Men hva skal man si? Lydverket følger plateaktuelle Maya Vik som må snakke med publikum for første gang, og har fått råd fra erfarne konsertpratere.

Eg må ha solbriller på
"Sex, drugs & rock’n roll" er den mytiske treenigheten innen musikken. Men en kunne også tatt med "solbriller innendørs". Vi prøver finne ut hvorfor artister som U2, Lady Gaga, Black Eyed Peas og Jay-Z føler en trang til å dekke øynene i dårlig belysning.

NRK Kultur 2012
Prosjektleder: Ellen Ramstad
Programleder: Asbjørn Slettemark
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf 415 06 747
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice