Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. april 2007 kl 19.45 Charleys tante

Komiske forviklinger

Harald Heide Steen og Rolv Wesenlund har hovedrollene i
Harald Heide Steen og Rolv Wesenlund har hovedrollene i "Charleys tante". (Foto: Chateau Neuf)
I kveld sendes første del av et todelt opptak fra Chateau Neuf og farsen "Charleys tante". Det er et stjernespekket teaterstykke som fikk overveldende kritikker da det ble vist for første gang i 1995.

Farsen "Charleys tante" er en forestilling full av morsomme detaljer – og amorøse forviklinger. Da forestillingen gikk på Chateau Neuf i 1995, vakte den stor begeistring blant anmelderne som blant annet skrev at "ettersom en god latter er for medisin å regne, burde Charleys tante kunne foreskrives som øyeblikkelig medisinering".

For når hovedrollene bekles av våre fremste komikere, er det vel ikke til å undres over at dette er morsomt? Rolv Wesenlund, Harald Heide Steen jr. og Jahn Teigen er nemlig blant dem som gjør dette til en uforglemmelig opplevelse.

Historien starter idet to unge studenter, Charley Wyckham og Jack Chesney overtaler sin felles venn, Lord Fancourt Babberly, til å opptre som Charleys brasilianske tante Donna Lucia. Hensikten er å kunne invitere deres hjerters utkårede, Amy og Kitty, på lunsj. Donna Lucia skal i så måte fungere som anstand for stevnemøtet. I Jacks far finner guttene også en egnet kavaler for den falske Donna Lucia.

Forviklingene oppstår idet Lord Fancourt Babberly ikke lar seg kurtisere av Jacks far, men snarere vender sin oppmerksomhet mot de intetanende frøknene. Situasjonen blir ytterligere forverret da den virkelige tante Lucia dukker opp, i ledtog med sin adopterte niese.

Og på toppen av det hele kommer det til syne flere intrikate forbindelser blant de fremmøtte ved lunsjbordet…

NB! Del to sendes i morgen kveld.

Opptak fra Chateau Neuf, Oslo (1995)
Basert på et teaterstykke av: Walter Brandon Thomas
Regi: Runar Borge.
Musikk: Egil Monn-Iversen
I rollene: Rolv Wesenlund, Harald Heide Steen jr., Anitra Eriksen, Solfrid Heier, Kari Rasmussen, Guri Schanke, Kim Fangen, Trond Teigen og Jahn Teigen.
Prosjektleder: Roald Øyen
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail:info@nrk.no)