Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 15. april 2002 kl 20.55 Niern: Kjærleikens venger

Valgets kval


 Vennskapet mellom Merton (Linus Roche), Milly (Alison Elliott) og Kate (Helena Bonham Carter) blir satt på en hard prøve i filmen
Vennskapet mellom Merton (Linus Roche), Milly (Alison Elliott) og Kate (Helena Bonham Carter) blir satt på en hard prøve i filmen "Kjærleikens venger".(Foto: Miramax Int.)
Vi befinner oss i begynnelsen av 1900-tallet. Kate Croy er en oppegående, intelligent kvinne som må la hodet eller hjertet velge mellom det trygge sosietetsliv eller den frie lidenskapen. Kate blir tatt hånd om av en rik tante mens moren ligger for døden, og Kate bringes inn i en verden med fasjonable London-hus og sosietetsselskaper.

For Kate (Helena Bonham Carter) er et ekteskap med en mann fra dette miljøet mer enn en inngangsport til komfort og rikdom, det vil også holde den lutfattige faren (Michael Gambon) vekk fra undergangen. Men Kate er forelsket – ”ulovlig” forelsket i en mann som ikke passer inn i tantens (Charlotte Rampling) verden. Hun har i all hemmelighet innledet et forhold til journalisten Merton Densher (Linus Roche).

Tanten presenterer et umulig valg for Kate. Hun må enten gifte seg med den hun elsker og gi avkall på rikdom og posisjon – eller forlate sin elsker øyeblikkelig og oppta sin rettmessige stilling i samfunnet. Mens Kate må ta stilling til dette dilemmaet, ankommer den amerikanske arvingen Milly Theale (Alison Elliott) London.

Akkurat som Kate er Milly modig, vakker og intelligent, men hun er også vanvittig rik. Begge bærer på en tragisk hemmelighet, og de blir nære venner. Kates elsker, Merton, blir med de to venninnene til Venezia, hvor lidenskaper vekkes i mengden av maskerte karnevalsdeltagere. Men bak vennskapet ulmer en intrikat plan som Kate selv har klekket ut…

Filmen ”The Wings of the Dove” er inspirert av Henry James’ roman.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: ”The Wings of the Dove”
Regi: Iain Softley
I rollene: Helena Bonham Carter, Charlotte Rampling, Elizabeth McGovern, Alison Elliott og Linus Roche
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Vennskapet mellom Merton (Linus Roche), Milly (Alison Elliott) og Kate (Helena Bonham Carter) blir satt på en hard prøve i filmen ”Kjærleikens venger”.(Foto: Miramax Int.)