Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. oktober 2007 kl 17.30 Åpen himmel: En bønn for gatebarna i Mosambik

En bønn for gatebarna i Mosambik

Jørn Hoel sammen med Jose (foto: NRK / Marion Klaseie).
Jørn Hoel sammen med Jose (foto: NRK / Marion Klaseie).
I denne forbønnsgudstjenesten handler det om barn som er rammet av aids. Vi møter pastor Madeira og hans dansegruppe, som består av foreldreløse unge gutter som inntil nylig bodde på gata. Jørn Hoel som synger sammen med lokale musikere og kor i Mosambik.

Jose Fazenda er 13 år gammel. Moren hans forsvant da han var nyfødt, og han vokste opp med far og stemor. Da faren døde av aids ble han avvist og plaget av stemorens familie. Han rømte ut på gata og var helt overlatt til seg selv.

Vi befinner oss på den afrikanske savannen en time utenfor hovedstaden Maputo i Mosambik. Det er forbønnsgudstjeneste for barn som er berørt av hiv/aids, og det blir et sterkt møte med tenåringen Jose. Ikke minst Jørn Hoel som synger under gudstjenesten lot seg berøre av hans livshistorie.

Jørn Hoel sammen med Mensangeiros (foto: NRK / Marion Klaseie).
Jørn Hoel sammen med Mensangeiros (foto: NRK / Marion Klaseie).
Gudstjenestens predikant er José Madeira som er prest og leder for et stort hjelpeprosjekt i byen Chimoyo lenger nord i landet. Han er svært opptatt av at det er kirkens plikt å hjelpe barna som rammes av hiv/aids, særlig alle de som blir foreldreløse og avvist av fjernere familie. Han er ansvarlig for drift av et større hjelpearbeid i Chimoyo støttet av pinsevenner og NORAD.

Jørn Hoel synger i Mosambik (foto: NRK / MarionKlaseie).
Jørn Hoel synger i Mosambik (foto: NRK / MarionKlaseie).
At arbeidet bærer frukter for vi et synlig bevis for under gudstjenesten. Vi møter "Mensangerios de Deus", en gruppe foreldreløse gutter som danser og synger. De har alle fått hjelp gjennom arbeidet som presten Madeira driver. Koreografi og sangtekster til dansen lager de selv. Navnet på gruppen betyr "Budbringere fra Gud.

Forbønn for gatebarna under årets TV-aksjonen, men Åpen himmel viser også at målrettet arbeid gir resultater. Der barn blir møtt med kjærlighet og omsorg kan det utrolige skje.

NRK1, søndag 21. oktober 17.30.
I samarbeid med TV-aksjonen.

Kontaktperson i NRK: Marion Klaseie 916 65 820
Helge Gudmundsen 958 79 025