Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. september 2006 kl 20.20 Kjempesjansen

"Kattejammer" og fengende country


Frem til i kveld konkurrerer tre hip-hop-grupper i ukens nettsjanse. Den som får mest stemmer, skal bryne seg på en kvinnekvartett, en klarinettspiller, en klassisk sopran og en sørlandsk countrysanger.

Her er presentasjonen av de fire, bekreftede konkurrentene i kveldens utgave av Kjempesjansen:

Katzenjammer
Dette er en gruppe på 4 kvinner som alle har musikkfaglig bakgrunn. De synger og spiller diverse instrumenter. Ofte blander de ulike sjangere. Jentene kommer fra Bærum, Kragerø og Rauland. De drømmer alle om å kunne leve av musikken. I kveld fremfører de "Mother Superior". Tekst: Mats Rybø. Melodi: Solveig Heilo.

Felix Peikli
Klarinettspilleren Felix er 16 år og går på musikklinjen på Foss videregående skole. Han kommer fra Oslo og drømmer om å en dag kunne spille i Carnegie Hall i New York. Sjangeren til Felix er jazz. I kveld fremfører han: "After You’ve Gone" av H. Creamer/T. Layton

Merete Meyer
Fredrikstadjenta Merete har sin utdannelse fra Operahøgskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole. Hun er 30 år og klassisk sopran. Nå jobber hun som frilanser og drømmer om å få et engasjement ved den nye operaen i Oslo.
I kveld fremfører hun "Rusalkas sang til månen" av A. Dvoràk.

Aslak Gjennestad
25 år gamle Aslak kommer fra Rykene ved Arendal. Han er utdannet allmennlærer (med musikk) blant annet fra delstaten Tennessee i USA. Countrysangen ligger hans hjerte nærmest og han drømmer med å få synge duett med coutnrylegendene George Jones. I kveld fremfører Aslak: "Mountain Dew". (Trad.)

For å få lese og høre mer om ukens deltakere i nettsjansen:

Om programserien
I høst kan unge talenter innen sang, dans eller musikk få en gyllen sjanse til å vinne store premier. Dan Børge Akerø lover et show som holder høyt nivå – her er det supertalenter som bare trenger det ekstra lille løftet for å kunne bli store stjerner. I løpet av 11 uker vil talenter i alderen 15–30 år få vise seg fram for et bredt tv-publikum. Dette er personer som er meget dyktige innen sitt felt, og som her kan få en sjanse til å drive med det de elsker på heltid.

Nettsjansen
I tillegg får noen utvalgte bli med i "nettsjansen" i uken før programmet sendes. Her stemmes én person frem av publikum til å bli den femte deltakeren i ukens "Kjempesjansen". Les alt om nettsjansen på www.nrk.no/kjempesjansen.

Det er med andre ord fem personer hver uke som konkurrerer i Kjempesjansen på tv. Alle midlene fra stemmene går direkte til utøverne. I forrige runde fikk deltakerne hele 4,5 millioner.

Underholdningsprogram
Produksjon: NRK Underholdning
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Programleder: Dan Børge Akerø
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside